GDE JE MILOŠEVIĆ SAKRIO SINA TOKOM BOMBARDOVANJA? Procurela istina o BEŽANJU MARKA i CRNOJ UNIFORMI
Marko Milošević i Slobodan Milošević, Foto: Prentscren

KONAČNO SE ZNA

GDE JE MILOŠEVIĆ SAKRIO SINA TOKOM BOMBARDOVANJA? Procurela istina o BEŽANJU MARKA i CRNOJ UNIFORMI

Ovo je misterija koja se dugo prepričavala...

Objavljeno:

U vreme kada su, neposredo pred i tokom NATO bombardovanja, mnogi roditelji na sve moguće načine pokušavali da svoju decu sakriju od vojske, slali ih kod babe i dede na selo, kod rođaka, drugara ili u inostranstvo, tadašnji predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milošević, odlučio se za drugačji pristup. Svog sina Marka sakrio je u uniformu – i to u crnu uniformu sa oznakama MUP-a Srbije.

Svi se, naime sećaju, Markove slike u crnoj uniformi, na kojoj se jasno vidi da se na crnom kombinezonu, na levoj strani grudi nalazi službena policijska značka MUP-a Srbije, broj 014119. Nikakvih drugih oznaka ili činova nije bilo. Ista forografija, koja je slikana aprila 1999. godine u Požarevcu, objavljena je i u knjizi Markove mame Mire Marković “I srce je na levoj strani”, na 133. Stranici.

U toj uniformi, međutim, Marko nije bio na ratištu, nije se sukobio sa pripadnicima OVK ili, ne daj bože, sa NATO vojnicima. Ne, u toj uniformi paradirao je, zajedno sa svojim „saborcima“ Požarevcem, išao na koncerte i antiratne mitinge, a zabavljao se i u svojoj diskoteci „Madona“. Istovremeno je, takođe, radio i na izgradnji zabavnog parka „Bambilend“ u Požarevcu.

Milošević je, međutim, imao drugačije viđenje cele stvari, pa je tako u intervjuu Televiziji Palma, koji je dao decembra 2000. godine, kada već nije bio na funkciji predsednika, rekao: “Moj sin Marko je od prvog do poslednjeg dana rata nosio uniformu i oružje…” Pri tom, nije naveo i koju je uniformu Marko nosio.

Pitanje je, kako je uopšte, Milošević mlađi tada došao do policijske uniforme i oružja, s obzirom da nije služio ni vojsku. To su zvanično nedugo posle Miloševićevog intervjua potvrdili i iz Vojske Jugsolavije.

Oni su demantovali da je Marko Milošević bio dobrovoljac za vreme NATO agresije, odnosno da je u tom periodu „nosio uniformu i oružje“.

– Marko Milošević nije regrutovan i nije služio vojni rok. Prema tome Marko nije mogao biti u sastavu bilo koje ratne jedinice VJ kao dobrovoljac, jer je to suprotno vojnim propisima. Ne može neko biti dobrovoljac, a da prethodno nije odslužio vojni rok – naveo je tada za „Blic“ izvor iz vrha Vojske Jugoslavije.

U tekstu koji je potom objavljen na sajtu VJ, navodi se i da je Marko Milošević, koji je rođen 3. 7. 1974. u Beogradu, zaveden u vojnoj evidenciji u vojnom odseku SO Savski venac 30. 10. 1992. godine, pod rednim brojem 511.

– Vojska Jugoslavije preduzeće sve mere do kraja iduće godine da Marko Milošević bude upućen na odsluženje vojnog roka, pošto će 2001. godine napuniti 27 godina, a to je prema vojnim propisima krajnji rok za poziv u VJ – saopštila je tada Vojska Jugooslavije.

Marko Milošević je tokom bombardovanja, prema nekim nezvaničnim saznanjima, ipak bio pripadnik operativno-poternih grupa u okviru resora DB-a. A pripadnici iste grupe za Beograd bili su, kako je svojevremeno objavio Insajder, i Ljubiša Buha Čume i Zoran Šljukić Šljuka. O vezama Marka Miloševića s kriminalnim klanom govori i iskaz svedoka saradnika Zorana Vukojevića Vuka. On je tokom suđenja za ubistvo Zorana Đinđića pred sudom rekao da je Marko Milošević posle 5. oktobra nudio novac za ubistvo Zorana Đinđića i da je tada na inicijativu Milorada Ulemeka Đinđić dobio pojačano obezbeđenje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Ekspres)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.