RADOVAN JE DOBRO I VERUJE U PRAVDU! Luka Karadžić OTKRIO koju je poruku DOBIO od brata iz HAGA
Luka Karadžić o izricanju presude bratu Radovanu, Foto: Marina Lopičić

NADAJU SE

RADOVAN JE DOBRO I VERUJE U PRAVDU! Luka Karadžić OTKRIO koju je poruku DOBIO od brata iz HAGA

Ima li šanse da sud drugačije presudi?

Objavljeno:

Brat Radovana Karadžića Luka Karadžić, koji je pre dve godine prisustvovao u Hagu izricanju presude, ovog puta, zbog zdravstvenih problema, nije otputovao kaže da će izricanje presude bratu gledati kod kuće, u Beogradu.

- Čuo sam se sa Radovanom pre dva-tri dana. On se dobro oseća i dobro drži i veruje da je pravda dostižna. Najbolje poznaje svoj predmet, zna da je bilo mnogo lažnih svedočenja i zbog toga je optimista. Svima nam je ulio nadu da će se ovaj proces dobro završiti, tako da se svi nadamo i verujemo u pravdu - kaže nam Luka Karadžić za "Novosti".

Presudu će izreći predsedavajući petočlanog sudskog veća Mehanizma za krivične sudove Vang Joensen. Prenos će u Hagu ići sa pola sata zakašnjenja.

S obzirom na to da su do sada sve presude emitovane direktno, sud se očigledno odlučio za odloženi prenos posle incidenta u sudnici sa Hrvatom Slobodanom Praljkom, koji je ispio otrov pred kamerama, pa signal puštaju kasnije kako bi mogli da kontrolišu šta sve ide u etar.

Žalbeno veće Mehanizma sada može tu presudu da potvrdi ili da je preinači, bilo u pogledu utvrđenih činjenica, bilo u pogledu vrste i visine kazne. Takođe može da je ukine i naloži da mu se suđenje ponovi.

Prvostepenom presudom, Karadžić je oslobođen po jednoj tački optužnice - za genocid nad nesrpskim stanovništvom u sedam opština u BiH, ali je osuđen po ostalih 10 tačaka, među kojima je i za genocid u Srebrenici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.