ODREKLI SMO SE SVOJE NACIONALNE DRŽAVE, NEMOJTE VI TO DA DOZVOLITE! Ovo je ĐINĐIĆ poručio u BANJALUCI 1996. (VIDEO)
Branio nacionalne interese: zORAN đINĐIĆ, Foto: Printscreen

proročke reči

ODREKLI SMO SE SVOJE NACIONALNE DRŽAVE, NEMOJTE VI TO DA DOZVOLITE! Ovo je ĐINĐIĆ poručio u BANJALUCI 1996. (VIDEO)

Neka pitaju svog šefa u Beogradu zašto Srbija nije država srpskog naroda. Zašto je Srbija pretvorena u Titovu Jugoslaviju

Objavljeno:

Mnogi su smatrali da Zoran Đinđić nije vodio odgovornu nacionalnu politiku i da se nije zalagao za "srpske interese". Međutim, sve je više dokaza da ova teorija apsolutno nije tačna, već da je Đinđić bio daleko veći nacionalista i patriota od onih koji se za takve izdaju.

O tome svedoči i snimak sa predizbornog skupa SDS u Banjaluci gde je Đinđić 11. septembra 1996. godine govorio pred 100 hiljada ljudi i rekao im sledeću važnu stvar vezanu za Srbiju i Miloševića:

- Neka pitaju svog šefa u Beogradu zašto Srbija nije država srpskog naroda. Zašto je Srbija pretvorena u Titovu Jugoslaviju. Zašto prvi član Ustava Republike Srbije glasi: "Srbija je država građana koji u njoj žive", a srpski narod se u tom članu i ne spominje? Predsednik Srbije je pre mesec i po dana dao intervju za jedan nemački list i tamo je rekao Nemcima: "U vašem Ustavu prvi član kaže da je Nemačka država Nemačkog naroda i svih građana koji u njoj žive. Vidite, mi Srbi smo napredniji od nas. Mi smo se odrekli svoje nacionalne države. Mi smo samo država svih građana koji se slučajno zateknu u Srbiji". To on hoće da napravi u Republici Srpskoj i to njegova stranka hoće da uradi u Republici Srpskoj. Ako vam kažu smetaju nam UMPROFOR, IFOR, Ujedinjene nacije, pitajte ga ko smeta njemu u Beogradu, ko mu smeta u Srbiji da tamo napravi državu srpskog naroda - kazao je Đinđić okupljenima.

BONUS VIDEO:

Šetnja za Đinđića!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.