PUTIN I VUČIĆ SU PREVARILI TAČIJA! Američki EKSPERT objašnjava zašto je PROMENA GRANICA katastrofa za PRIŠTINU
Totalno ga zbunili? Putin, Tači i Vučić, Foto: Printscreen

preplašio ih

PUTIN I VUČIĆ SU PREVARILI TAČIJA! Američki EKSPERT objašnjava zašto je PROMENA GRANICA katastrofa za PRIŠTINU

Podrška ideji o odvajanju Kosova takođe uklapa u širi strateški cilj Rusije, tako što će podstaći podele u kosovskom društvu koje bi mogle dovesti do nasilja

Objavljeno:

Dejvid Filips, američki stručnjak za spoljnu politiku, izjavio je da se Rusija protivi bilo kakvom sporazumu između Kosova i Srbije, osim, ​​kako kaže, aranžmana koji će pretvoriti Kosovo u skraćenu državu kroz loše osmišljene, prilagođene granice.

Filips je takođe izjavio da je predsednik Tači bio prevaren od strane Vučića i Putina misleći da je granična regulacija održiva opcija.

Tvrdnje da će Rusija podržati konačni sporazum između Kosova i Srbije u okviru završne faze dijaloga, koji bi zemlji pružio priznanje od severnog suseda i mesta u Ujedinjenim nacijama (UN), suprotstavljaju se SAD, prenosi prištinski Zeri.

Dejvid Filips
Dejvid Filipsfoto: Printscreen

On je dodao da se podrška ideji o odvajanju Kosova takođe uklapa u širi strateški cilj Rusije, tako što će, kako kaže, podstaći podele u kosovskom društvu koje bi mogle dovesti do nasilja, čime bi se diskreditovao projekat Kosovo.

foto: Printscreen

- Predsednik Tači je prevaren od Vučića i Putina misleći da je granična regulacija održiva opcija. Ovo nije rešenje. Regulacija granica će oslabiti Kosovo i stvoriti podelu u kosovskom društvu - kaže Filips.

BONUS VIDEO:

IVICA DAČIĆ U ZVANIČNOJ POSETI TUNISU (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Zeri)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.