SAŠA JANKOVIĆ IMA NOVI POSAO I MISTERIOZNO PONAŠANJE: Gde je i ŠTA RADI bivši LIDER POKRETA SLOBODNIH GRAĐANA?
Nestao bez traga: Saša Janković, Foto: Filip Plavčić

razotkrivanje

SAŠA JANKOVIĆ IMA NOVI POSAO I MISTERIOZNO PONAŠANJE: Gde je i ŠTA RADI bivši LIDER POKRETA SLOBODNIH GRAĐANA?

Janković se sada bavi konsultantskim poslom. Dosta putuje, zato je mahom van zemlje

Objavljeno:

Saša Janković je nestao sa političke scene iako je bio nova politička nada građanske Srbije. Bavi se konsultantskim poslom i zbog toga dosta putuje i boravi van Srbije.

Dok se bivši članovi Jankovićevog PSG upravo okupljaju u novu organizaciju, logično je zapitati se koji je film izabrao njihov bivši lider. Bio je dugogodišnji zaštitnik građana Srbije, pravnik je po struci i specijalista za nacionalnu i globalnu bezbednost, a izvor blizak Jankoviću kaže da se po izlasku iz politike vratio staroj struci.

- Janković se sada bavi konsultantskim poslom. Dosta putuje, zato je mahom van zemlje - kaže sagovornik.

Iako nije više među glavnim akterima političke scene, sagovornik kaže da bivši lider iza kulisa prati dešavanja. Pokret slobodnih građana osnovan je u maju 2017. godine, ali Janković sada, kaže naš sagovornik, smatra da je od njegove početne zamisli malo ostalo.

- Sa neslaganjem gleda na dešavanja u pokretu i stava je da pojedini istupi često nisu primereni. Jasno je da je malo toga ostalo od one ideje koju je zastupao - kaže izvor.

Njegovi najbliži saradnici nisu bili raspoloženi da razgovaraju na ovu temu. Bivši funkcioner i kandidat za naslednika Aleksandar Olenik rekao je da se za sva pitanja obratimo Jankoviću. To smo prvo i uradili, ali Janković nije imao nikakav komentar.

Janković je iznenadio javnost i na Tviteru podneo ostavku na mesto šefa PSG 17. decembra prošle godine, ali ujedno najavio da će biti aktivan član PSG. Međutim, kada je za lidera tog pokreta izabran glumac Sergej Trifunović, iščlanio se uz objašnjenje da novi politički put nije i njegov put. Kada je otišao, PSG je poslao poruku da iz evidencije izbrišu sve njegove podatke.

- Čestitam vam novo rukovodstvo i novi politički put. To nije i moj put, a moje nasleđe ne treba da vam bude smetnja na njemu. Stoga se iščlanjujem iz Pokreta. Molim da izbrišete sve moje lične podatke - napisao je Janković.

Janković je kao kandidat GG "Za Srbiju bez straha" i na predsedničkim izborima osvojio 16 odsto glasova, skoro 600.000 glasova. Posle toga počeli su da napuštaju ključni saradnici, među njima i potpisnici Apela 100 javnih ličnosti koji su uoči izbora od njega tražili da se kandiduje, a optuživali su ga za autoritarnost. Interesantno je da je Sergej Trifunović bio jedan od retkih koji mu tada nije okrenuo leđa.

Njegov naprasni odlazak iz politike je neke iznenadio, dok su neki to očekivali. Opozicija ga je iz politike ispratila mahom lepim rečima, te general Sreto Malinović, inače član DS koji je Jankovića svojevremeno podržao u predsedničkoj kampanji, rekao da je "bila čast deliti ideje i boriti se za bolju Srbiju u istom stroju s njim".

U vlasti za njega nisu imali lepe reči i tvrde da nikada i nije trebalo da ulazi u politiku.

BONUS VIDEO:

DETE HEROJ: Zoran Đorđević posetio malog Tadiju

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.