ALPINIZAM, MARATONI I VOJNIČKE VEŽBE: Ovo su srpski političari koji na NEVEROVATNE NAČINE održavaju TOP FORMU
Ovo su naši funkcioneri koji redovno treniraju!, Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Beta/Dragan Gojić, Marina Lopičić, Dado Đilas

ZDRAVA HRANA, TERETANA...

ALPINIZAM, MARATONI I VOJNIČKE VEŽBE: Ovo su srpski političari koji na NEVEROVATNE NAČINE održavaju TOP FORMU

Već je opšte poznato kako srpski političari vole odbore velikih sportskih klubova, ali da li ste znali da i sami vole sport? Evo ko od njih redovno posećuje teretanu, bavi se sportom ili održava liniju kroz neki zanimljiv vid rekreacije

Objavljeno: 22:06h

Svi se slažemo da fizička aktivnost treba da bude deo svakodnevnice. Osim toga što publika Srbije veoma vrednuje svoje profesionalce i svetski poznate zvezde raznih sportova, nekada motivacija za odlazak u teretanu može da dođe i od najneočekivanijih izvora - političara.

Stoga smo odlučili da napravimo listu srpskih funkcionera koji nam mogu poslužiti kao primer da su sport, teretana ili neka vrsta rekreacije neophodni za poboljšavanje zdravstvenog stanja. Bilo da samo žele da dobro izgledaju ili da redovnim treninzima održavaju duhovnu i fizičku liniju - ovo su političari koji su u top formi.

Čedomir Jovanović

Miljenik među ženama je zasigurno predsednik Liberalno-demokratske partije, koji važi za najseksipilnijeg političara naše države. Sa svoje 43 godine, Čeda Jovanović se i dalje vrlo aktivno bavi sportom i posećuje teretanu, a uživa i u ekstremnim sportovima poput alpinizma i padobranstva.

foto: Beta

Međutim, što se tiče fitnesa, ipak je najveću medijsku pažnju privukao tokom poznatog "Ice bucket" izazova, kada se pridružio globalnoj humanitarnoj akciji podizanja svesti o amiotrofnoj lateralnoj sklerozi i polio se ledenom vodom.

Opšte je poznata i euforija koju je tada izazvao kada se, na opšte oduševljenje dama, skinuo go do pojasa i time pokazao izvajano telo i tetovaže.

Siniša Mali

Trčanje za ministra finansija predstavlja idealnu rekreaciju i način da fokusira misli. U nedavnom intervjuu za "Men's Health", on je rekao da aktivno trči već dve godine, dok je u novembru 2018. uspeo da prvi put istrči 42 kilometara na Atinskom maratonu.

Što se tiče ovogodišnjeg fitnes plana, Siniša Mali je rekao da želi da koriguje ishranu i da nastavi svoje treninge koje obuhvataju dosta vežbi izdržaja, puzanja i čučnjeva - a oprobaće se i na maratonu u Berlinu u septembru.

foto: Kurir

Nebojša Stefanović

Mada o tome u javnosti ne govori često, i ministru unutrašnjih poslova je fizička aktivnost deo svakodnevnice još od mlađih dana. Što se tiče borilačkih veština, on je godinama trenirao aikido.

A pre nekoliko godina, Nebojša Stefanović pokazao je i svoju fizičku snagu i odličnu izdržljivost kada se u nastavnom centru Makiš podvrgao Kuperovom testu koji obuhvata trčanje, sklekove, trbušnjake i skok u dalje, i prisute prijatno iznenadio rezultatima.

foto: Beta/Miloš Miškov

Marko Đurić

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić takođe je jedan od političara koji vode računa o zdravlju i telu, a i njegov je omiljeni fitnes hobi trčanje.

Medijsku pažnju je posebno privukao prilikom trčanja polumaratona u Briselu, što je inače trka duga 20,5 kilometara. Doduše, javnost je više zainteresovala (ili šokirala) njegova izjava gde je uporedio briselske pregovore Srbija - Kosovo sa atletikom.

Ipak, trku je uspešno završio, pokazavši da je u dobroj kondiciji.

Nedavno se ponovo našao u žiži javnosti kada ga ni snežna mećava u Beogradu nije sprečila da uživa u treningu, pa je pored Dunava pretrčao stotinak metara. Tada je pred kamerama RTS motivisao gledaoce, rekavši da "nema izgovora" i da je vazduh čistiji po hladnom vremenu.

foto: Beta/Dragan Gojić

Zoran Đorđević

Još jedan političar koji je "ispratio" Đurićev primer, pa izašao da trči po snegu je Zoran Đorđević. Ministar rada, zapošljavanja i ostalih boračkih pitanja je na svom Instagramu objavio "stori" na kome trenira po snežnim ulicama, čime je pokazao da je u odličnoj kondiciji.

Iako je nedavno ušao u pedesetu godinu života, već nekoliko puta je trčao maratonske trke, pa je tako zajedno sa Sinišom Malim uspešno završio maraton u Atini 2018. godine.

foto: Beta/Miloš Miškov

Velja Ilić

U javnosti važi za pomalo agresivnog zbog raznoraznih izjava, a poznat je i po tome što je nogom šutnuo novinara prilikom intervjua. Pre samo nekoliko dana je rekao kako tokom protesta 5. oktobra 2000. godine nikome nije ostao dužan.

- Ko god me udario, nokautirao sam ga. Kunem Vam se. Znači udariš me - nokaut - kazao je političar Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije.

Iako o tome nije govorio u medijima, moguće je da fizičku snagu i izdržljivost održava treninzima u teretanama. Takođe je pre skoro četiri godine ovaj klip dospeo u javnost, na kome se vidi Ilić koji odrađuje vrlo intenzivne treninge.

Velju Ilića su viđali i kako pliva, što govori da vodi računa o telesnom zdravlju i kondiciji, a što je pritom i impresivno s obzirom da u maju puni 68 godina.

foto: Filip Plavčić

Boško Obradović

Da predsednik Dveri važi za jednog od najzgodnijih političara potvrdio je i gej aktivista Predrag Azdejković. Podsećamo, prilikom predsedničkih izbora 2017. godine, Espreso je upitao Azdejkovića koga bi ocenio kao najzgodnijeg kanditata - pri čemu je on izdvojio Obradovića.

Pre nekoliko godina, Boško Obradović se izjasnio povodm svoje linije i kazao da ne vežba u teretani, već da odradi osnovne jutarnje telesne vežbe, kako je rekao, "one stare iz vojničkih dana". U slobodno vreme povremeno igra košarku i fudbal i tako održava kondiciju.

Takođe je izjavio i da nije na nekom određenom režimu ishrane, već da "duhovnu i fizičku liniju održava hrišćanskim postom".

foto: Beta/Miloš Miškov

Aleksandar Šapić

Ne može se pisati o političarima sportistima, a da se ne pomeneAleksandar Šapić, najbolji vaterpolista u istoriji ove igre i predsednik opštine Novi Beograd.

A neke stvari nema potrebe ni objašnjavati, dovoljno je samo da pogledate sledeći video na kome 40-godišnjak radi zgibove, a zatim i seriju "propadanja".

Šapić je postavljao i snimke na kojima iz prvog pokušaja svojom čuvenom desnicom pogađa koš sa celog košarkaškog terena, pokazavši da ima talenta i za druge sportove.

Vredi pomenuti i da se predsednik opštine Novi Beograd i kao funkcioner zalaže za zdrav život i fizičku aktivnost, pa tako od 2011. godine radi na projektu teretana na otvorenom. Izjavio i da je ponosan što baš na Novom Beogradu takvih teretana ima u najvećem broju.

foto: Filip Plavčić

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.