BALKANSKI SAN: Dinamo šalje dva hrvatska kluba u Ligu šampiona!
Pehar Lige šampiona, Foto: AP

sjajne partije

BALKANSKI SAN: Dinamo šalje dva hrvatska kluba u Ligu šampiona!

Kako sada stoje stvari, pola hrvatske lige ići će u Evropu od sezone 2020/2021, a dva tima će se boriti za mesto u Ligi šampiona

Objavljeno:

Fudbaleri zagrebačkog Dinama ubedljivo su savladali su Viktoriju iz Plzenja i overili plasman u osminu finala Lige Evrope. Ono što prošle zime nije pošlo za rukom igračima Crvene zvezde i Partizana uradili su izabranici Nenada Bjelice, pa će u martu Dinamo igrati još jedan dvomeč u eliminacionoj fazi Lige Evrope. Ispadanjem Ciriha švajcarski fudbal je ostao bez predstavnika u evropskim takmičenjima, pa Dinamo sada ima šansu da jednim remijem u dvomeču osmine finala Lige Evrope omogući Hrvatima da imaju dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona! Ukoliko Dinamo u osmini finala Lige Evrope izbori barem jedan remi, Hrvati će imati bolji koeficijent od Danske i Švajcarske, pa će na leto 2020. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona igrati šampion i vicešampion naših zapadnih komšija.

Veliki uspeh Dinama u Ligi Evrope
Veliki uspeh Dinama u Ligi Evrope foto: EPA

Hrvatska bi u takvim okolnostima imala pet predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Šampion bi kretao stazom šampiona od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a vicešampion od drugog kola kvalifikacija "ligaškom stazom". Osvajač hrvatskog kupa kretao bi od trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a ostala dva predstavnika koji izbore izlazak u Evropu od drugog kola kvalifikacija za drugo po kvalitetu Evropsko takmičenje. Kako sada stoje stvari, pola hrvatske lige ići će u Evropu od sezone 2020/2021, a dva tima će se boriti za mesto u Ligi šampiona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.