ĐUKA TVRDI DA SU AMERIČKE DIPLOMATE UMEŠANE U PROTEST: Šta oni pričaju s ljudima koji politički nisu bitni? (VIDEO)
Vladimir Đukanović, Foto: Print Screen Youtube

ĐUKA TV

ĐUKA TVRDI DA SU AMERIČKE DIPLOMATE UMEŠANE U PROTEST: Šta oni pričaju s ljudima koji politički nisu bitni? (VIDEO)

Prema Đukovićevim rečima, lideri protesta zapravo ne predstavljaju ništa i nikog

Objavljeno: 15:48h

Šta to rade američke diplomate po hotelima u Beogradu sa liderima protesta protiv diktature, pita se ovih dana narodni poslanik Vladimir Đukanović.

Prema Đukinim rečima, lideri protesta zapravo, ne predstavljaju ništa, jer su politički nebitni, ne predstavljaju ni opoziciju, niti su deo parlamenta, a sede na neformalnim mestima sa značajnim diplomatama koji su na misiji u Srbiji i zajedno vode proteste.

Inače, protesti u Srbiji, poznatiji pod nazivom "Protest protiv diktature" su masovni protesti ogranizovani širom Beograda, Novog Sada, Niša i drugih gradova u Srbiji i predstavljaju najmasovnije svakodnevne antirežimske demonstracije u istorijskom periodu posle svrgavanja Slobodana Miloševića

Nastali su kao reakcija na rezultate predsedničkih izbora održanih 2. aprila 2017. godine.

- To je stravično mešanje u unutrašnje odnose jedne države...gde se diplomate susreću sa aposlutno perifernim ljudima u ovom društvu i daju im na važnosti. Zašto? - pita se Đuka izmešu ostalog i direktno je prozvao koordinatorku protesta.

Ko je Jelena Anasonović da bi se sa njom susretala treća sekretarka jedne ambasade? Ili je posredi davanje instrukcije? Šta to ona ima da priča sa nekom devojkom za koju se ne zna ni da l i je student ili šta je već, ili predvodi nekakav protest. Ili je ona tu poslata kao emisar koji prima instrukcije - priupitao je Đukanović.

Narodni poslanik je tim povodom rekao da bi država trebalo da uputi jednu protesnu notu Americi, jer je sve što se dešava krajnje nediplomatski i nije u skladu sa diplomatskom praksom. Jer, da se ovako nešto dešava u Rusiji na primer, takve diplomate bi verovatno morale da budu proterane.

Đuka je podsetio da bi sastanci sa ambasadorima trebalo negde da se beleže kao i da se zna gde bi trebalo da sede, ali da to nije ni po kafićima ni hotelima, sve vreme ukazujući na naslovnu stranu dnevnih novina koje su objavile eksluzivne fotografije lidera protesta koji u hotelu sede sa američkim amabasadorima.

- Od samog početka znamo da iza protesta u Srbiji stoje britanska i američka ambasada kao što su stajali i iza protesta u Republici Srpskoj. Vidimo i uvezanost ljudi sa protesta u Beogradu i Banjaluci, gde naši opozicionari razgovaraju sa tamošnjim liderima opozicionih partija - ukazao je Đuka i doveo u vezu proteset "Pravda za Davida" sa političkim protestima u Srbiji

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.