ALBANCI SU TERORISTI KOJI SAMO ZA SILU ZNAJU! Socijalisti reagovali na BRUTALNE pretnje Pacolija Dačiću
Ivica Dačić dobio je monstruozne pretnje od Albanaca, Foto: Beta/ Ognjen Stevanović

OŠTRA REAKCIJA

ALBANCI SU TERORISTI KOJI SAMO ZA SILU ZNAJU! Socijalisti reagovali na BRUTALNE pretnje Pacolija Dačiću

Socijalisti stali u odbranu svog lidera...

Objavljeno: 19:44h

Povodom pretnji koje je direktno od Bedžeta Pacolija dobio šef srpske diplomatije Ivica Dačić oglasio se i vrh Socijalističke partije Srbije koji traži zaštitu za njihovog šefa.

Podsetimo Pacoli je u Bukureštu pred zvaničnicima EU rekao na srpskom jeziku 'ako bude neki atentat, da znas da smo mi Albanci'.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić im je samo rekao 'mnogo ste nesto nervozni'.

Predsednik IO SPS Vladan Zagrađanin oštro je reagovao na direktne pretnje atentatom ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću od strane predstavnika lažne države Kosovo.

„Ove nečuvene pretnje smrću, izrečene iz usta Bedžeta Pacolija na jednom međunarodnom skupu, samo su potvrda zločinačkog karaktera kosovskih političara i nasilničke ideologije njihove lažne države, osnovane i zasnovane na terorizmu i kriminalu. To je jedini jezik koji oni razumeju. Suočeni sa pravdom koja ih polako ali sigurno sustiže, oličene u velikom uspehu koji Ivica Dačić ostvaruje na međunarodnom planu kada je u pitanju povlačenje priznanja Kosova, a u nedostatku činjenica i argumenata da brane ono što je neodbranjivo, oni uvek pribegavaju pretnji i sili, kao jedinog njima razumljivog načina rešavanja problema. Ovaj nezapamćeni diplomatski skandal, koji, čini se, prolazi neopaženo u očima međunarodne zajednice, Ivicu Dačića, kao ni Socijalističku partiju Srbije, ne može pokolebati ni odvratiti sa puta zaštite i očuvanja nacionalnih i državnih interesa Republike Srbije“, rekao je on.

Narodna poslanica Snežana Paunović kaže da državni organi moraju da zaštite šefa SPS.

"Povodom otvorenih pretnji upućenih od strane šiptarskih terorista, sakrivenih iza tzv predstavnika tzv države Kosovo, apelujem na državne organe da zaštite ministra Ivicu Dačića i njegovu porodicu. Pretnje upućene našem predsedniku daleko su od naivnih pre svega zbog toga što su upućene od onih koji su legitimisani kao ratni zločinci i trgovci organima ali i zato što su upućene čoveku koji je uspeo da sruši lažnu sliku o opštem priznanju te veštačke tvorevine koju zovu "država Kosovo" . U civilizovanom svetu prirodno je očekivati i reakciju evropskih zvaničnika. Ivica Dačić neumorni je borac za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i tom svojom istrajnoscu postao je meta", kaže narodna poslanica Snežana Paunović.

foto: Fejsbuk

Ministarka bez portfelja i funkcioner SPS Slavica Djukić Dejanović osudila je danas pretnje atentatom koje je Ivici Dačiću uputio kosovski ministar Bedžet Pacoli, ali i pretnje nasiljem dela opozicije u Srbiji, navodeći da je to nedopustivo.

"Dačić je koristio diplomatsku retoriku i pokušao da na pristojnom i državničkom nivou ponovo odškrine vrata dijalogu, što bi podrazumevalo ukidanje taksi, a dobio je jednu ozbiljnu pretnju zbog čega smo njegovi saradnici vrlo zabrinuti za njegovu bezbednost", rekla je Djukić Dejanović.

foto: Vladimir Sporčić

Šef poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije Neđo Jovanović u pisanoj izjavi za medije pominje i poredi dva slučaja govora mržnje i zaključuje da im je cilj destabilizacija Srbije.

"Na javnoj sceni dogodile su se gotovo paralelno dve destrukcije - jedan od Bedžeta Pacolija kroz govor mržnje, ostrašćenosti, zločinačkih poriva i poziva na ubistvo ministra spoljnih poslova i predsednika SPS Ivice Dačića i druga sa protesta u organizaciji dela opozicije u Beogradu kroz poziv na linč i ubistvo sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i kroz zlokobnu poruku da će biti obešeni svi koji ne misle kao oni koji su pokrenuli talas protesta u Srbiji", navodi Jovanović, uz poruku da SPS najoštrije osuđuje takve pojave, a da Dačić ostaje još jače posvećen borbi za interese Srbije i Srba na Kosovu.

Gubitnici iz Prištine će brzo pasti u politički i istorijski zaborav, smatra Jovanović i poručuje da oni moraju osdgovarati za zlodela koja su počinili.

S druge strane protesti koje organizuje deo opozicije u Srbiji ne smeju biti generator zla i mržnje, a one koji tu mržnju i zlo emituju građani Srbije će znati da prepoznaju i osude, navodi u pisanoj izjavi Jovanović.

foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Forum žena Srbije ocenjuje da, u trenutku kada je Srbiji potrebna stabilnost za rešavanje važnih državnih pitanja, pre svega Kosova i Metohije za koje se predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić uspešno bori kao ministar spoljnih poslova, vrši sinhronizovan napad na državne institucije Srbije.

Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan je takođe prokomentarisao ovaj napad na šefa srpske diplomatije i ocenio da je ovo prvi slučaj ovako skandalozne pretnje smrću u diplomatskoj praksi.

"Javno izrečena otvorena, nikad u diplomatskoj praksi zabeležena skandalozna pretnja smrću koju je potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Daćiču uputio u Briselu Bedžet Pacoli je demonstracija terorističkog koda koji, ako ga međunarodna zajednica ne osudi, postaje opasan presedan za stabilnost i mir ne samo ovog regiona nego Evrope i sveta.

Pretnje koje je izgovorio Pacoli, ministar jednog samozvanog entiteta, dokaz su da Kosovo, za koje se zalažu albanski teroristi nije odmaklo dalje od terorističko-kriminalne ideologije, da je zarobljeno u rukama terorističko-kriminalnih pojedinaca, koji odlučuju o sudbini naroda i dece koja žive na tom prostoru.

Goran Trivan
Goran Trivan foto: Filip Plavčić

Ovo nisu obične pretnje, već je to na međunarodnoj sceni iskazana nedvosmislena i jasna demonstracija terorizma i kriminalno-terorističke politike kojom se poništava svaka vrsta ljudskog razgovora, diplomatskom dijaloga i civilizacijskih vrednosti. Dužni smo svi mi i međunarodna zajednica od koje taj mir zavisi da se zločinačkim namerama suprotstavimo da svojoj deci i budućim generacijama ostavimo bolju zemlju i čitavu civilizaciju u kojoj neće biti mesta za terorističke pokliče.

Pacolijeve pretnje su deo politike usmerene protiv napora Srbije da se postigne istorijski dogovor sa kosovskim Albancima, one su protiv svake politike zdravog razuma. Ništa logičnije nije nego da su brutalne pretnje usmerene ka našem brilijantnom i nezaustavljivom ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću koji tako efektno već godinama sprovodi proces “odpriznavanja” takozvane i samozvane nazovi države Kosovo.

Idemo dalje !" navodi Trivan.

Sinhronizovanim delovanjem srpskih opozicionih partija i kosovskih vlasti pokušava se izazivanje destabilizacije političke scene Srbije.

Opozicione partije, umesto da se bore za nacionalne i državne interese naše zemlje organizuju proteste u Kosovskoj Mitrovici, bojkotuju parlament, tužakaju Srbiju u inostranstvu, mašu vešalima i prete porodici predsednika Aleksandra Vučića, kao što je i prećeno porodici Ivice Dačića.

S druge strane, kosovski funkcioner Bedžet Pacoli, na međunarodnom skupu u Bukureštu, preti smrću ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, na Kosovu se hapsi Zoran Đokić pred maloletnim sinom... Ali, svi ovi pokušaji im neće pomoći da destabilizuju Srbiju, jer ogromna većina građana stoji iza vladajuće politike i borbe za očuvanje nacionalnih i državnih interesa Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.