OPOZICIJA SE BAVI TUŽAKANJEM SRBIJE U INOSTRANSTVU! Dačić otkrio namere PROTESTA u Srbiji
Ivica Dačić o protestima opozicije, Foto: Stefan Kojić

SVE JE FARSA

OPOZICIJA SE BAVI TUŽAKANJEM SRBIJE U INOSTRANSTVU! Dačić otkrio namere PROTESTA u Srbiji

Šef srpske diplomatije osudio je ponašanje opozicionih lidera

Objavljeno: 04.02.2019. 14:06h

Lider SPS i šef diplomatije Ivica Dačić kaže da je delovanje dela opozicije štetno jer je u ovom trenutku potrebna politička stabilnost za rešavanje važnih državnih pitanja, pre svega Kosova i Metohije.

Dačić je na konferenciji za novinare rekao da je nezadovoljan načinom na koji se deo opozicije ophodi prema državnim pitanjima, uključujući i KiM.

Umesto da pokažu da postoji zajednička politika i konsenzus oko državnih interesa, deo opozicije organizuje demostrancije u Kosovskoj Mitrovici, kaže Dačić i dodaje da lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Vuk Jeremić najavljuju da će njihova glavna aktivnost biti spoljnopolitička.

"To znači da će u Briselu da pričaju da je u Srbiji diktatura, da nema ljudskih prava, da je faktor nestabilnosti i izazivanja konflikta u regionu. To je isto kao što pričaju naši neprijatelji. Pa je li to drzavna politika", upitao je Dačić i dodao da veruje da je to u ovom trenutku štetno.

Dačić je rekao i da vešala koja su viđena tokom protesta u subotu u Beogradu, kao i pretnje porodici predsednika Aleksandra Vučića nisu stvari za koje je dovoljna samo osuda, već da je potrebna i kazna.

"Mora da se pravi razlika u tome kad ste protiv Dačića ili Vučića i kad ste protiv Srbije i državnih i nacionalnih interesa", rekao je Dačić.

On je rekao i da je bojkot parlamenta, protesti, 'tužakanje' zemlje u inostranstvu nešto što je već viđeno.

"Istorija se ponavlja kao tragedija ili farsa. Molim se bogu da bude farsa, što i jeste", kazao je Dačić i dodao da mu je svojevremeno jedan od lidera petooktobarskih promena rekao da se oni tada nisu ni borili za demokratiju, već za vlast.

Dačić je rekao da u trenutku kada Srbija treba da se bori za svoje nacionalne interese, zbog štetnog delovanja opozicije mora da se bavi "unutrašnjom poliitčkom krizom koja i ne postoji i izazivanjem političke nestabilnosti".

Na pitanje kada je vlada poslednji put u parlamentu predstavila svoj plan i delovanje u vezi sa KiM, Dačić je rekao da se u skupštinu izlazi sa predlogom, a da takav predlog za KiM još ne postoji.

"O briselskom dijalogu je bilo reči u parlamentu, nakon toga nije bilo novih rešenja da bi se izjašnjavao parlament", rekao je Dačić.

Dodao je i da će, kad bude postojao nagoveštaj da će se doći do dogovora sa Albancima, o tome izjasniti i građani.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media