ČELIČNA PESNICA KINE DOŠLA JE U BEOGRAD I POKLONILA SE SRPSKOJ ZASTAVI! Sve o ČEN BO novoj ambasadorki iz Pekinga
Ambasadorka Kine Čen Bo se poklanja zastavi Srbije, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

OTKRIVAMO!

ČELIČNA PESNICA KINE DOŠLA JE U BEOGRAD I POKLONILA SE SRPSKOJ ZASTAVI! Sve o ČEN BO novoj ambasadorki iz Pekinga

Evo ko nam stiže u Beograd

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Najmnogoljudnija zemlja sveta i jedna od najmoćnijih Kina postavila je danas i zvanično novog ambasadora u Srbiji.

Ambasador Republike Kine u Srbiji u naredne četiri godine biće Čen Bo, a ona će na tom mestu naslediti Li Mančanga koji je Srbima baš prirastao za srce.

Ambasadorka Čen Bo važi za jednog od vrsnih poznavaoca situacije na Balkanu, a da je Peking nije slučajno poslao u Beograd govori i činjenica da na službu u glavni grad Srbije dolazi pravo iz Sarajeva.

Čen dobro poznaje situaciju u regionu, a Li Maćang je ranije izjavio da će se ona bolje snaći na njegovom mestu, jer je mlađa, energičnija i sposobnija.

Kako je objavljeno na sajtu ambasade Kine u BiH, Čen Bo je rođena u 1970. godine. U periodu od 1992-1996. radila je u Direkciji za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju Ministarstva inostranih poslova.

Nakon toga, od 1996. do 1999. godine bila je ataše, treća sekretarka u Ambasadi Kine u SR Jugoslaviji. Od 1999. do 2004. ponovo je bila raspoređena u Direkciju za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju Ministarstva inostranih poslova.

Od 2004. do 2006. bila je šefica odeljenja u Direkciji za Evropu Ministarstva inostranih poslova.

U periodu od 2006. do 2008. bila je savetnica u ambasadi Kine u Srbiji. Od 2008. godine do 2014. bila je savetnica, zamenica šefa Direkcije za Evropu a 2014. bila je i zamenica gradonačelnika grada Tangshana u provinciji Hebei.

Udata je i ima ćerku, navodi se u njenoj zvaničnoj biografiji.

1 / 3 Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Svoj mandat u Srbiji počela je predajom akreditiva predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali se prethodno poklonila srpskoj zastavi.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.