LEVICA SRBIJE KRUŠEVAC: Zaposleni u javnim preduzećima zabrinuti, KO pravi spiskove za put u BG 17. januara?
KO pravi spiskove za put u BG 17. januara?, Foto: Levica Srbije

saopštenje

LEVICA SRBIJE KRUŠEVAC: Zaposleni u javnim preduzećima zabrinuti, KO pravi spiskove za put u BG 17. januara?

U saopštenju se navodi da će Levica Srbije javno uputiti zvaničan poziv nadležnim inspekcijskim organima u Kruševcu

Objavljeno:

Levica Srbije iz Kruševca, juče je izdala saopštenje u kojem traže hitnu ostavku Dragana Azdejkovića, kao i odgovornost svih aktera koji su doveli do, kako stoji u saopštenju katastrofalnog stanja što se tiče rada gradske toplane i grejanja jedinica koje su priključene na gradsku toplanu u Kruševcu.

Oni su putem saopštenja prikazali retrospektivu rada gradske Toplane Kruševac u slikama, od 2014. godine do danas, 2019. godine, i mandata njenog direktora Dragana Azdejkovića.

Levica Srbije i dalje nastavlja sa ukazivanjem problema sa kojima se građani ovog grada u Srbiji suočavaju, pa su danas izdali novo saopštenje u kom navode da "usled mnogobrojnih poziva i poruka upućenim Levici Srbije od strane prosvetnih radnika iz Kruševca, a i zaposlenih građana u javnim ustanovama i preduzećima u Kruševcu, koji se žale da njihove pojedine kolege prave spiskove za odlazak u Beograd na dan 17.1.2019. god, zbog nepoznatog razloga i u nepoznatoj organizaciji, a sve to uz „dobronamerni savet“ da bi trebalo da se upišu i krenu na put ", navode da su dužni da u njihovo ime ali i u ime svih građana Kruševca upute otvorena pitanja Školskoj upravi Kruševac i gospodinu Zoranu Askoviću, kao i svim ostalim direktorima i rukovodiocima javnih gradskih i državnih preduzeća.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Po kom osnovu i u čijoj organizaciji zaposleni u školama i prosvetnim ustanovama u Kruševcu ali i u svim ostalim javnim preduzećima u Gradu, „na dobrovoljnoj bazi“ , treba da putuju u Beograd pomenutog dana u toku svog radnog vremena? Po čijem nalogu „dobronamerne kolege“ vrše kreiranje spiskova za pomenuti put?

Levica Srbije pita sve navedene ustanove da li su za potrebe puta u Beograd na dan 17.1.2019 . godine izradili naloge zaposlenima za službena putovanja i da li je planirani put zaposlenih u toku radnog vremena predviđen programom rada ustanova i ko će zameniti odsutne i po kom osnovu?

Takođe, Levica Srbije će javno uputiti zvaničan poziv nadležnim inspekcijskim organima u Kruševcu kako bi oni proverili, dokumentovali i odgovorili građanima Kruševca na sva naša postavljena pitanja?

Želimo da javnosti prezentujemo opravdanu odsutnost zaposlenih na dan 17.1.2019. godine. Zabrinutost usled svega dele svi građani Kruševca koji plaćaju rad i zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama u Kruševcu, jednako kao i učenici koje zanima da li će se nastava u kruševačkim školama redovno obavljati.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.