MAKRON POSLAO PISMO TAČIJU: Pažljivo pročitajte šta mu je napisao! ČITAJTE IZMEĐU REDOVA!
Emanuel Makron je bitan igrač u priči oko Kosova, Foto: EPA/Benoit Tessier

na čijoj je strani francuska

MAKRON POSLAO PISMO TAČIJU: Pažljivo pročitajte šta mu je napisao! ČITAJTE IZMEĐU REDOVA!

Pismo su objavili albanski mediji

Objavljeno: 09:12h

Predsednik Francuske Emanuel Makron poslao je pismo predsedniku tzv. Kosova Hašimu Tačiju, javljaju albanski mediji, i u njemu mu se zahvalio što je prisustvovao ceremoniji obeleževanja kraja Prvog svetskog rata, u Parizu 11. novembra.

U ovom pismu Makron piše da je ceremonija bila prilika da se pokaže posvećenost miru i spremnost da se ojača dijalog u regionu.

Evo pisma:

foto: Kosova Online

"Poštovani predsedniče,

Bio sam počastvovan vašim prisustvom u Parizu 11. novembra, zajedno sa 97 šefova država, vlada i vođa međunarodnih organizacija.

Zahvaljujem vam se od srca.

Vaše učešće u komemoraciji 100. godišnjice kraja Prevog svetskog rata i Prvog mirovnog foruma u Parizu bilo je veoma značajno.

Omogućeno je dostojanstveno obeležavanje emocija u spomen na milione žrtava tragefije koja je duboko označila sećanja naših naroda i promenila sudbinu sveta.

Omogućeno je nama političarima, koji smo svesni lekcija iz prošlosti i kompleksnosti izazova koji su pred nama, da još jednom izrazimo posvećenost miru i spremnosti da jačamo dijalog i kolektivnu akciju.

Podvlačim ponovo izrazito zadovoljstvo koje sam imao da vas ugostim 11. novembra. Zahvalan sam na vašem prisustvu ovog simboličnog dana. Primite izraze moje zahvalnosti".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kosova Online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.