RAMUŠ HARADINAJ UBIJA SRBIJU! Albanci SRAMOTNO SLAVE odluke svoje vlade i PRETE Srbima
Ramuš Haradinaj nastavlja da provocira Srbiju, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

NOVA BRUKA

RAMUŠ HARADINAJ UBIJA SRBIJU! Albanci SRAMOTNO SLAVE odluke svoje vlade i PRETE Srbima

Priziva se uvođenje novih mera protiv Srbije...

Objavljeno:

Albanski mediji i dalje likuju zbog odluke Prištine da za sto odsto podigne stopu na uvoz robe iz Srbije!

Tako se umesto borbe Srba na Kosovu za svoja elementarna ljudska prava i za opstanak na KiM na naslovnim stranama mogu pronaći vesti koje veličaju odluku Ramuša Haradinaja.

"Haradinaj ubija Srbiju!" samo je jadan od naslova na albanskim medijima.

U tekstu sa ovim naslovom može se i pročitati izjava premijerke Srbije Ane Brnabić koja kaže: "da Srbija zbog ove odluke Prištine trpi štetu od 42 miliona evra".

Upravo zbog ove rečenice srpske premijerke albanski mediji najviše likuju i pozdravljaju odluku Vlade takozvane Republike Kosovo, jer će kako tvrde autori ovog teksta "to ekonomski da ubije Srbiju".

Takođe u tekstu se poziva "Ramuš Haradinaj da uvede i nove mere koje bi, kako navode dodatno uništile Srbiju".

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio da je svako ko razmišlja o novim merama na KiM neprijatelj mira i stabilnosti u regionu, neprijatelj budućnosti i Srba i Albanaca.

„Mi smo imali ozbiljne razgovore, a predsednik (Aleksandar) Vučić je imao ozbiljnu diplomatsku aktivnost. Imam utisak da je činiocima u međunarodnoj zajednici prilično jasno koliko bi opasne i potencijalno nesagledive posledice donele bilo kakve nove mere. Svako onaj ko danas razmišlja o novim merama, a to želim nedvosmisleno i jasno da kažem, neprijatelj je mira i stabilnosti u regionu, neprijatelj budućnosti i Srba i Albanaca“, rekao je Đurić

Upitan o tome kakve bi mogle da budu nove mere koje najavljuje Priština, Đurić kaže da ne treba smatrati da iza takvih mera stoji samo kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.