OVO MOŽE SAMO DA ZNAČI RAT! Saznajemo koje TRI MERE Priština UVODI SRBIJI i zašto su one ZASTRAŠUJUĆE
Preti nam veliko zlo, Foto: EPA

šokantna vest

OVO MOŽE SAMO DA ZNAČI RAT! Saznajemo koje TRI MERE Priština UVODI SRBIJI i zašto su one ZASTRAŠUJUĆE

Radi se o tri mere koje su stopostotno indentične onima koje Srbija sprovodi nad nama

Objavljeno:

Ovih dana se naširoko piše o navodnim novim merama koji vlada u Prištini namerava da uvede Srbiji.

Nagađalo se koje bi to mere Haradinaj mogao da "izvuče iz rukava", a na albanskim portalima pojavilo se vrlo konkretno razjašnjenje novih mera protiv Srbije.

Najpre, takse od sto odsto na srpsku robu neće biti povučene i ostaće na snazi do daljnjeg uprkos deklarativnim pristiscima Zapada.

Neki zvaničnici Vlade u Prištini najavili su da su nove "kaznene" mere već spremne i da će uskoro biti izglasane. Oni navode da su te mere identične onima koje Srbija sprovodi, kako kažu, protiv građana Kosova albanske nacionalnosti.

Prva mera je da će biti zabranjen ulazak na Kosovo automobilima sa srpskim tablicama, kao što Srbija zabranjuje ulazak u Srbiju automobilima sa tablicama samoporoglašene Države Kosovo.

Druga mera je da kosovske vlasti neće priznavati srpska dokumenta kao što, kažu, Srbija ne priznaje njihova. Pored ličnih dokumenata to će se odnositi i na trgovinska dokumenta i slične prateće dokumente. Što bi značilo da Srbija praktično neće više moći ništa da izvozi na Kosovo, pa ni snadbeva srpsko stanovništvo na severu pokrajine.

Haki Šatri, ministar ekonomije tzv. Kosova je u intervjuu za radio Slobodna Evropa rekao da ove mere još uvek nisu usvojene i da se njihova primena još uvek razmatra.

- Na sutrašnjem sastanju Vlade neće se desiti ništa neočekivano. Radi se o tri mere koje su stopostotno indentične onima koje Srbija sprovodi nad nama. Priznavanje ili nepriznavanje dokumenata - istih dokumenata koje Srbija ne priznaje Kosovu, ni Kosovo neće priznavati Srbiji. Zatim, zabrana prolaska granice vozilima sa srpskim tablicama ista je kao i srpska zabrana vozilima sa kosovskim tablicama, a važiće i za inostrana vozila koja snadbevaju Kosovo robom iz Srbije - objanio je Šatri.

BONUS VIDEO:

KURIR NA LICU MESTA! ŠARIĆU 15 GODINA ROBIJE: Izjava njegovog branioca Radoslava Baćovića (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Indeksonline.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.