ČETIRI ŽENE, A ČAK 13 STRANAKA! Vlast proziva ove 4 poslanice opozicije da su PRELETAČI!
Promenile su baš mnogo stranaka, Foto: dragana udovicic, marina lopicic

A MAJA GOJKOVIĆ?

ČETIRI ŽENE, A ČAK 13 STRANAKA! Vlast proziva ove 4 poslanice opozicije da su PRELETAČI!

Najunosnije političko zanimanje u Srbiji...

Objavljeno: 15:27h

"Ide srce tamo gde mu je milije", reči su jednog okorelog narodnjaka koje bi mogli opisati situaciju s preletačevićima na srpskoj političkoj sceni, mada bi neko rekao da bi reči "duše prodane" bile prigodnije, ali to je druga tema.

Preletanja iz jednog u drugi politički tabor odavno su poznata, a čak smo do te mere zastranili u jurenju srebrnine da smo na izborima imali lik i delo Belog Preletačevića koji je bio čisto podrugivanje srpskoj političkoj eliti.

I dok opozicija kao sinonim za političko preletanje koristi Maju Gojković, koja je za 20 i kusur godina bavljenja politikom, promenila čak 8 stranaka, i vlast ima šta da kaže na tu temu.

Na društvenoj mreži Tviter pojavila se fotografija četiri dame iz opozicije - Aleksandri Jerkov, Sandi Rašković Ivić, Dijani Vukomanović i Mariniki Tepić.

"Četiri žene - trinaest stranaka", napisano je ispod ove fotografije.

Podsetimo, Aleksandra Jerkov bila je dugogodišnji saborac Nenada Čanka u LSV, a onda je na poziv Bojana Pajtića otišla u DS.

Sanda Rašković Ivić počela je uz svog oca Jovana u SDP-u, zatim je bila u Demokratskom centru, DSS-u, a danas je perjanica Narodne stranke Vuka Jeremića.

Marinika Tepić je promenila najviše stranaka, a za vrlo kratko vreme, bila je član LDP, LSV, PSG, NS i sada SZS.

O tome je pre par dana u Skupštini govorio i lider LDP Čedomir Jovanović.

- Marinika Tepić četiri partije promenila za godinu dana i valjda zbog toga misli da je autoritet. Za mene nije. Drugi mogu da pamte kao kocke leda. Ja znam da je ušla na moju listu u Skupštinu Srbije, i da je bez mog znanja, zbog muljanja sa naprednjacima bila jedini opozicioni predsednik nekog skupštinskog odbora, a bez tog mesta je ostala kada je otišla iz LSV a ne iz LDP-a. Kod Jankovića, od Jankovića kod Živkovića, od Živkovića kod Đilasa, pa ćemo videti gde će se to završiti. Ok, svako bira svoj put, ali o LDP-u i o meni ne mogu da govore, jer neću da ćutim. Nikad više - poručio je Jovanović.

Konačno, Dijana Vukomanović je za sada promenila samo dve partije, iz SPS otišla je u Narodnu stranku, takođe kod Vuka Jeremića.

Ima tu još dosta zanimljivih preletanja, a vi nam o primerima za koje znate možete pisati u komentarima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.