AUTO-PUT JE PRAVLJEN BUKVALNO OD BLATA: Zorana Mihajlović najavila NOVE KRIVIČNE PRIJAVE za propuste na Koridoru 11
Ministarka je najavila nove krivične propuste, Foto: Beta

SLEDE KAZNE

AUTO-PUT JE PRAVLJEN BUKVALNO OD BLATA: Zorana Mihajlović najavila NOVE KRIVIČNE PRIJAVE za propuste na Koridoru 11

Mihajlovićeva je rekla da je ova deonica primer kako više nikad ne sme da se radi

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će biti proširena krivična prijava protiv odgovornih za propuste u izgradnji dela autoputa od Uba do Lajkovca na Koridoru 11.

- Sada se vidi da je ovaj autoput pravljen bukavno od blata! Mi smo pre godinu dana podigli krivičnu prijavu protiv svih odgovornih za izgradnju ove deonice koju ćemo sada da proširimo i na odgovorne u laboratorijama koji su davali saglasnost da je materijal koji je ugrađivan u auto-put odgovorajućeg kvaliteta. Prijava će biti proširena i na deo nadzora na ovoj deonici - rekla je Mihajlovićeva u TV emisiji "Insajder debata".

Upoređujući koliko je koštala ova deonica u odnosu na Grdeličku klisuru, Mihajlovićeva je naglasila da je ovaj autoput dužine 12,5 kilometara koji ide iz njive u njivu ukupno plaćen 100 miliona dolara, da je imao 15 aneksa, a da je deonica iste dužine u Grdeličkoj klisuri, najtežem gradilištu u ovom delu Evrope, koštala 20 miliona dolara manje.

Ova deonica je primer kako više nikad ne sme da se radi i svi oni koji su u tome učestvovali treba da odu da vide šta su radili. Mi činimo sve da do kraja godine završimo ovaj posao, da pustimo saobraćaj i na ovoj deonici i da imamo kompletan auto-put od Obrenovca do Preljine u dužini više od 100 kilometra - rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Predsednik Privredne komore Beograda, građevinski inženjer Aca Popović rekao je u istoj emisiji da su radovi na deonici Ub-Lajkovac "samota svih učesnika".

- Ovde je bilo velikih propusta, od izvođenja radova, materijala koji je ugrađivan, nadzora i svega drugog. Ako je negde sve bilo pogrešno, onda je na ovoj deonici koja je i bespotrebno počela da se gradi - rekao je Popović.

Bonus video:

Aleksandar Šapić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.