SOCIJALISTI OSTALI VERNI IVICI! Potpredsednici SPS odustali od trke za predsednika  nakon Dačićeve JASNE PORUKE!
Potpredsednici SPS neće se boriti za fotelju šefa partije, Foto: Nebojša Mandić

bez konkurencije

SOCIJALISTI OSTALI VERNI IVICI! Potpredsednici SPS odustali od trke za predsednika nakon Dačićeve JASNE PORUKE!

Socijalisti će na kongresu partije 22. decembra, po svemu sudeći, dobiti novog-starog predsednika SPS Ivicu Dačića!

Objavljeno: 14.10.2018. 22:02h
  • 41

Potpredsednici SPS neće se boriti za fotelju šefa partije nakon što je Dačić pripretio da neće biti mesta u njegovoj ekipi onima koju mu izađu na crtu i izgube na stranačkim izborima.

Socijalisti će na kongresu partije 22. decembra, po svemu sudeći, dobiti novog-starog predsednika SPS Ivicu Dačića! Naime, Dačić je maltene pripretio eventualnim protivkandidatima koji se usude da mu izađu na crtu da za njih neće biti mesta u njegovom timu ako izgube u trci za šefa SPS.

Time se Dačić izgleda obezbedio pošto su dvoje potpredsednika - Slavica Đukić Dejanović i Novica Tončev, koji su pominjani kao kandidati za vođe SPS, odustali od namere da se s njim takmiče.

Niko ni da pisne


- Nemam ništa protiv, uvek sam tražio da neko bude protivkandidat. Ali, da budemo precizni i realni. Taj ko hoće da bude meni protivkandidat, treba da izađe sa svojim programom, koncepcijom, predlogom ljudi. I treba da zna da ako izgubi, neće biti deo moje ekipe. Pa izvol'te! - bio je jasan Dačić juče uoči sednice Glavnog odbora (GO).

Sednicu je, kako saznajemo, obeležilo pravdanje Đukić Dejanovićeve da ne želi da se kandiduje za šefa SPS, ali i kritika Tončeva što niko od drugova iz vrha partije nije reagovao na presudu Višeg suda u Vranju, koji ga je osudio jer se, kako su naveli, tukao i vređao sugrađanina.

Slavica Đukić Dejanović
Slavica Đukić Dejanović foto: Fonet

- Posle Dačićeve poruke niko nije smeo ni da pisne. Ivica je na početku kratko govorio o tehničkim stvarima vezanim za održavanje kongresa. Onda se za reč javila Slavica. Ona se sve vreme "prala" da ne planira da se kandiduje. A niko je ništa nije ni pitao - priča izvor Kurira iz vrha SPS i nastavlja:

- Onda je tražila da se aplauzom pokaže jedinstvo stranke i da imamo samo jednog kandidata za predsednika - Ivicu. Možda je ona lično i imala ambiciju da bude lider stranke, ali se posle Ivičine pretnje predomislila. Tončev joj je u jednom momentu dobacio: "Pa, Slavice, što se ti pravdaš?", ali ga je ignorisala.

Peru se

Đukić Dejanovićeva kaže za Kurir da su samo insinuacije da planira da se kandiduje za šeficu SPS. Upitana da li je imala ambicije da preuzme SPS, ali da se predomislila posle njegovog stava da za gubitnike mesta neće biti, ona kaže:

- Nikada mi nije palo na pamet da se kandidujem za tu funkciju. Sve stranačke, državničke i lične ambicije sam ostvarila.

Tončev tvrdi da na njega pretnje ne deluju, te da ga Dačićeva poruka ne bi pokolebala da želi da se kandiduje.

Novica Tončev
Novica Tončev foto: Printscreen

- Kandidata za predsednika stranke predlažu opštinski odbori. Hteo to neko ili ne. Ali, ja nisam planirao da se kandidujem, niti bih prihvatio kandidaturu.

Bonus video:

(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media