BORIĆEMO SE ZA SRBE NA KOSOVU! Vučić na sednici odlučio: Desetogodišnjicu stranke slavićemo u KRALJEVU!
Foto: Filip Plavčić

jubilej

BORIĆEMO SE ZA SRBE NA KOSOVU! Vučić na sednici odlučio: Desetogodišnjicu stranke slavićemo u KRALJEVU!

Za mesec dana obeležava se deset godina od osnivanja stranke

Objavljeno: 09:38h

17.30. U Sava Centru će se održati sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj će, kako je najavio predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, biti reči i o Kosovu i Metohiji i stanju u stranci.

Prethodna sednica glavnog odbora naprednjaka održana je u novembru prošle godine.

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nikola Selaković rekao je ranije danas za TV Prva da je predsednik Srbije i stranke Aleksandar Vučić zadovoljan ekonomskom situacijom u zemlji, ali ne i atmosferom u društvu.

1 / 8 Foto: Filip Plavčić

18:10 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se svima okupljenima na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, čime je ova sednica zvanično i počela.

foto: Filip Plavčić

Na sednici prisustvuju Marko Đurić, Siniša Mali, Goran Vesić, Nebojša Stevanović, Zorana Mihajović, Maja Gojković i drugi.

foto: Filip Plavčić

Predsednika su prisutni pozdravili gromoglasnim aplauzom.

foto: Filip Plavčić

18.20. U reformama smo imali saveznike u narodu u penzionerima. Došlo je vreme da se da penzionerima ono što su zaslužili. Moraju da razumeju da nismo imali iz čega da isplatimo penzije, nismo imali taj novac u budzetu - rekao je Vučić i dodao da bismo morali da ozdravimo našu ekonomiju da bismo to sada mogli da postignemo.

foto: Filip Plavčić

Naša država gleda šta je dobro za nju. Ne zanima me da hodam po balovima da neki govore lepo o nama, nego šta je dobro za državu - odsečan je bio predsednik Srbije.

On se dotakao i saradnje sa Kinom i osvrnio na podsmehe o izjavi da ćemo izvoziti svinjske papke:

Za one koji se smeju mom odlasku u Kini. Smeju se što pričam o glavama i papcima. Ne znam šta im je smešno. Nije smešno borim se za srpskog seljaka. Smeju se inovativnim tehnologijama, letećim automobilima rekao je i podsetio da nikada premijer Kine nije bio u poseti Srbiji.

Osvrnuo se i na trošenje budžeta Republike Srbije od strane pojedinaca:

- Imamo visoke funkcionere u stranci koji oštećuju budžet kao pojedini političari iz Saveza za Srbije pre. Ima ih koji kažu kako će meni doneti novac i kako ću onda da ih postavim na mesto nekog ministra. Evo neka dođe, pa da vidimo šta će da se desi.

18.30 Vučić je predložio da se desetogodišnica proslavi u Kraljevu:

foto: Filip Plavčić

- Moj predlog je da prvih 10 godina obeležimo u Kraljevu u gradu koji su uništili pre nas. Želim da odemo u Kraljevo jer smo obezbedili dve investicije koje će zaposliti ljude.

On je otkrio da će sledeće godine u maju ili septembru na vanrednoj sednici glavnog odbora izabrati novo rukovodstvo.

18.38. Da budemo spremni da izaberemo one koje će zanimati kojima je stalo šta će da ostane iza njih. Zamenićemo i one najbolje, one koji su najbolje radili. Jer treba da postavimo nove krvi. Da za svoj narod izaberemo najbolje, koji neće Srbiju voditi u rat i u sukobe, nego koji će da održe mir- oštar je bio u izlaganju Vučić.

- Imam veliku bojazan zbog svega što se nadvilo nad ovaj deo Evrope. Postoji velika bojazan zbog suprotstavljenih svetskih sila. Niko ne može da predvidi šta će da se desi za 15 20 dana.

Oni Srbiju osuđuju, smatraju Republiku Srpsku remetilačkim faktorom. Na to ćutimo, samo kažemo hajde da se takmičimo u izgradnji vrtića, bolnica. Imaćemo do januara manji dug od Makedonije.Krive nas za sve. Ja sam spreman da kažem kada smo krivi , a kada nismo nemam šta da priznajem. Ne pristajem da govorim ono što bi se nekom svidelo. Ni u inostranstvu ni u regionu. Ja ću da se borim za srpski narod i interese srpskog naroda. To je bio moj posao i to će biti moj posao do kraja mandata- obećao je predsednik.

18.43. Borićemo se za Srbe na Kosovu i Metohiji. Da budu bezbedniji -izjavio je Vučić.

Dotakao se i nedavne posete KiM i govora koji, kako kaže, niko nije hteo da čuje.

- Govor u Kosovskoj Mitrovici je bio govor diskonuiteta od politike Slobodana Miloševića. Ali niko to nije želeo da čuje ni u Srbiji ni u regionu. Zato što je u regionu potrebna loša svađalačka Srbija.Jedina Srbija koju oni žele je loša unižena Srbija.Zato neću da im se dodvoramo - napomenuo je.

Vučić se osvrnuo i na nedavni napad na premijerku Anu Brnabić:

-Jedina Srbija koju oni žele je loša unižena Srbija.Zato neću da im se dodvoramo.Pretio je jedan od lidera premijerki Ani Brnabić.Silovanjem! I to afroameričkim crncem koji je tek napustio zatvor. A vi ste na to ćutali. Reagovali ste na razne gluposti,a na to ste ćutali. Srbija nije zemlja silovatelja. Reagovali biste da je to neko rekao vašoj majci kćerki, ali kada su Ani pretili vi ste ćutali. Baš me briga što RTS ćuti, što vi ćutite - podsetio je on.

1 / 3 Foto: Filip Plavčić

18.50. Jeste li reagovali kada su onaj Đilasov i Jeremićev rekli ne možemo da pobedimo Vućića na izborima ali možemo na ulici?Pozivaju na nasilje

Ko je od vas reagovao na to? - upitao je Vučić i naglasio da moramo da reagujemo na te stvari!

Mi moramo da se borimo, a ne na to da ćutimo da pokažemo narodu drugačije ako nećete da se sukobite s onima koji propagiraju silovanje idite iz ove stranke, ako nećete da se sukobite s onim koji propagiraju silovanje ovo nije stranka za vas.

Idete da olajavate okolo jedni druge mislite Vučić ce da ponese sve na svojim plećima, a vi ćete manje ili više da imate korist od toga. Nećemo više tako sad ćete i vi da nosite- poručio je predsednik Srbije.

Đilas i ostala opozicija pljuju po rijalitiju, a napravili su na svojim programima 24satni rijaliti mržnje prema Vučiću - odsečan je bio u obraćanju.

18.55 Molim vas da 21. godišnjicu obeležite skromno u svim opštinama. Ja bih voleo da centralna proslava bude u Kraljevu ako i vi tako odlučite.Pozivam vas da se borite za zemlju, da se suprotstavite onom najgorim, ali i prema njima s poštovanjem.Trudićemo se da održimo mir na KIM- izrazio je želju Vučić i dotakao se Bosne i Hercegovine.

19.03. Ja se nadam da ce sve biti u redu i sa Republikom Srpskom i našim narodoma u BiH. Mene su optuživali za mešanje u izbore u BiH.Ja se sada neću ni u šta mešati. Sačekaću da prođu izbori a onda ću izneti dokaze da se velike sile u izbore u Bih mešaju na najbrutalniji mogući način- rekao je Aleksandar Vučić na Sednici povodom obeležavanja deset godina od postojanja Srpske napredne stranke i na kraju čestitao Majdanpeku na ubedljivoj pobedi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.