ŠEŠELJ TVRDI: Đinđić 2002. godine Karli del Ponte predao poverljiv dokument o ratu na Kosovu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo/Profimedia

DUGO ČUVANA TAJNA

ŠEŠELJ TVRDI: Đinđić 2002. godine Karli del Ponte predao poverljiv dokument o ratu na Kosovu! (FOTO) (VIDEO)

Šešelj dodaje da dokument sadrži zapisnike sa sastanaka Zajedničke komande za Kosovo i Metohiju

Objavljeno: 06.09.2018. 11:36h
  • 19

Predsednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj predstavio je juče, kako je naveo, poverljiv dokument o delovanju vojske i policije na Kosovu 1998. godine koji je, po njegovim rečima, bivši premijer Srbije Zoran Đinđić 2002. godine predao nekadašnjoj glavnoj tužiteljki Haškog tribunala Karli del Ponte.

Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije rekao da dokument sadrži zapisnike sa sastanaka Zajedničke komande za Kosovo i Metohiju, što je, kako je rekao, bio neformalni organ koji je 1998. godine delovao u cilju koordinacije napora vojske, policije i civilnog sektora na planu suzbijanja terorističkog delovanja na Kosovu i Metohiji.

foto: Promo
foto: Promo

- Đinđić je tražio od Nebojše Pavkovića da mu donese ta dokumenta, pa ih je potom predao Karli del Ponte. Pribavio je on nešto i iz 1999. godine, dve sive sveske sa pregledom arhivske građe Vojske Jugoslavije iz 1999. godine, kao i Operativni ratni dnevnik isturenog komandnog mesta Treće armije 1999. godine - kazao je dr Šešelj.

foto: Promo
foto: Promo

Po njegovim rečima, predaja tih dokumenata glavnoj tužiteljki Haškog tribunala predstavljala je „veleizdajnički čin Zorana Đinđića“.

- Ovde nema akta vlade o predaji dokumenata, već samo rukom pisani zapisnik na engleskom jeziku. Šta je to ako nije veleizdajnički čin? Ja sam na volšeban način došao do ovih dokumenata spremajući najnoviju knjigu i smatrao sam da je važno da javnost obavestim o tome - kazao je lider radikala.

Bonus video:

Espreso intervju - Velja Ilić

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media