ŠEŠELJ JE PRVO S TUĐMANOM RASELJAVAO SRBE, SADA TO RADI S TAČIJEM! Mica Zavetnica isprozivala Voju najstrašnije
Foto: Fejsbuk, Tviter

RAT U DESNICI

ŠEŠELJ JE PRVO S TUĐMANOM RASELJAVAO SRBE, SADA TO RADI S TAČIJEM! Mica Zavetnica isprozivala Voju najstrašnije

Milica Đurđević otkrila je mnoge nepoznate činjenice o lideru radikala

Objavljeno:

Milica Đurđević Stamenkovski iz "Zavetnika" osula je pravu rafalnu paljbu na lidera radikala Vojislava Šešelja kojeg je optužila da je zajedno sa Tužmanom raseljavao Srbe, a da danas to želi da učini sa Hašimom Tačijem!

Milica je na svom Fejsbuku povodom izjave lidera SRS-a o raseljavanju Srba sa Kosova napisala sledeće:

"Još tokom rata devedesetih godina Franjo Tuđman i Vojislav Šešelj zalagali su se za "humano preseljenje", tačnije razmenu stanovništva. Epilog sukoba je bio takav da su Srbi iz Krajine stigli u Srbiju u izbegličkim kolonama, a jedan broj Hrvata u miru je napustio kuće u Srbiji i zamenio ih stanovima u Rijeci i Zagrebu. Srbi nisu mogli ni kesu poneti, a Hrvati su više puta odlazili da biraju stanove i bez ikakvog ometanja se vraćali u Srbiju.

Istorija se nekako, a posebno na našim prostorima, uvek ponavlja. Danas Hašim Tači i Vojislav Šešelj imaju sličan plan - Iseliti Srbe pod Šar Planinom, izmestiti ih u nekakvu preševsku dolinu, a Albance iz Preševa i Bujanovca preseliti u Štrpce.

Uprkos tome što znam koliko njima reč malo vredi - pitam se kako je neko za tako kratko vreme uspeo da pređe put od "Velike Srbije" do "Štrpce nije Srbija"?!

Srbi južno od Ibra su izdržali čitav vek albanskog ekstremizma i terora. Odoleli su pogromima, diskriminaciji, tlačenju. Ostali su na svojim ognjištima ne sanjajući da će se ikada dogoditi da čuju bilo čiji glas iz Beograda koji planira da ih organizovano i masovno preseli sa Kosova i Metohije, kao da nije reč o ljudima, o porodicima, o čitavim familijama, nego o nekakvoj marvi koja tumara u zbegovima kao u nomadsko vreme.

Kad bi bar mogli da u nedrima ponesu Pećku patrijaršiju, istoriju, grobove svojih predaka, jutra na Brezovici, sve vekove koje su čuvali tamo gde je najteže biti Srbin?!", napisala je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.