VULIN O PISMU TEODOSIJA: Ako ne pomažete, ne odmažite; SRPSKA LISTA: Nismo bacali kamen na vladiku
Foto: Printscreen/Youtube

SUKOB MEĐU SRBIMA

VULIN O PISMU TEODOSIJA: Ako ne pomažete, ne odmažite; SRPSKA LISTA: Nismo bacali kamen na vladiku

Ne postoji gotovo rešenje za Kosovo i Metohiju

Objavljeno:

Aleksandar Vučić se bori protiv najmoćnijih zemalja na svetu da bi sačuvao to što imamo na prostoru KiM, da bi sačuvao Srbe i državu Srbiju na KiM i ako ne možete ili nećete da pomognete, nemojte ni da odmažete, izjavio je Aleksandar Vulin.

Alekasandar Vučić se bori protiv najmoćnijih zemalja na svetu da bi sačuvao to što imamo na prostoru Kosova i Metohije, da bi sačuvao Srbe i državu Srbiju na KiM i ako ne možete ili nećete da pomognete, nemojte ni da odmažete, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući otvoreno pismo vladike Teodosija, koji je protiv podele Kosova i Metohije.

Prema rečima ministra Vulina, ne postoji gotovo rešenje za Kosovo i Metohiju i da bi o njemu, uopšte, mogli da govorimo i bilo bi dobronamerno da svi sačekamo da se rešenje vidi, da se ponudi, pa da se tek onda izjasnimo o njemu, navodi se u izjavi Vulina.

"Žao mi je što vladika Teodosije nije bio tako glasan kada je Vuk Jeremić izbacio Unmik sa prostora Kosova i Metohije, kada je izbacio UN i doveo Euleks. Mogao je da piše i otvorena pisma kada su Jeremić i njemu slični pravili granicu na prostoru Kosova i Metohije, i kada su se dogovarali sa evropljanima, a lagali Rusiju i sve one koji su hteli da nam pomognu", istakao je Vulin.

Episkop raško-prizrenski Teodosije smatra da bi podela koja se pominje u vezi rešenja Kosova i Metohije, kao i svaka druga razmena teritorija u istoriji, dovela do masovnog iseljavanja Srba s juga KiM i stradanja vekovima stare duhovne i kulturne baštine našeg naroda.

Vladika je nedavno, u otvorenom pismu, istakao da su sve učestalije izjave političara iz Beograda i Prištine o teritorijalnoj podeli Kosova neodgovorne i da izazivaju strah kod srpskog stanovništva. Što bi, prema njegovom mišljenju dovolo do novog egzodusa Srba.

SL: NISMO BACALI KAMEN NA VLADIKU

Nisu predstavnici Srpske liste bacali kamen na vladiku Teodsija, nego je on bacio kamen na Aleksandra Vučića , koji je kao predsednik vlade i kao preddsednik države i lično uradio za manastire na Kosovu i Metohiji i eparhiju raško-prizrensku više nego bilo koji političar ili predstavnik Srba sa KiM.

Ovo se između ostalog navodi u saopštenju Srpske liste povodom otvorneog pisma vladike Teodosija koji smatra da bi eventualna podela Kosova izazvala novi egzodus Srba na KiM i dodaje da „pre nego što je bacio kamen na Vučića,vladika nije pokušao da sa Srpskom listom i narodom o pitanju KiM i , kako se ističe, iskušenjima, razgovara sa narodom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.