ZORANA MIHAJLOVIĆ DA PODNESE OSTAVKU: Narodna stranka ocenila realizaciju pruge Beograd - Budimpešta POGREŠNOM!
Foto: Beta / Saša Đorđević

oštro

ZORANA MIHAJLOVIĆ DA PODNESE OSTAVKU: Narodna stranka ocenila realizaciju pruge Beograd - Budimpešta POGREŠNOM!

On je kritikovao ugovor o kreditu od 943 miliona evra za "samo 108 kilometara pruge između Novog Sada i Subotice"

Objavljeno:

Narodna stranka Vuka Jeremića zatražila je danas ostavku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović zbog, kako su naveli, pogrešne realizacije pruge Beograd-Budimpešta, rekao je potpredsednik te stranke Nikola Jovanović.

Jovanović je, kako se navodi u saopštenju, kritikovao ugovor o kreditu od 943 miliona evra za "samo 108 kilometara pruge između Novog Sada i Subotice", te postavio nekoliko pitanja Mihajlovićevoj.

Upitao je da li je urađena opravdanost takve "besnaslovne" investicije, da li je raspisan tender za izvođenje radova, kao i da li ima smisla da se na jednoj deonici projektuje pruga za brzine od 200 kilometara na sat, kada je, kako kaže, u ostatku zemlje prosečna brzina vozova 40 kilometara na sat.

Naveo je i da je Mihajlović već nanela ogromnu štetu Srbiji time što je 2016. godine pokrenula ukidanje 800 kilometara pruga od kojih zavisi kvalitet života građana, dok je u Beogradu, prema njegovim navodima, ukinula železnicu u užem gradskom jezgru, što je u Evropi još jedino Tirana uradila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.