Nakon politike i građevine, BELI POSTAO UGOSTITELJ: Maksimović otvorio KAFIĆ u centru BG, a tek kad čujete kako se zove (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

sam svoj gazda?

Nakon politike i građevine, BELI POSTAO UGOSTITELJ: Maksimović otvorio KAFIĆ u centru BG, a tek kad čujete kako se zove (FOTO)

Lukin potez i nova "karijera" nisu prošli neopaženo kod građana

Objavljeno: 15:57h

Luka Maksimović javnosti je postao poznat kada je ušao u politiku sa satiričnom političkom grupom "Beli - Samo Jako" koja je na lokalnim izborima u Mladenovcu 2016. godine osvojila 12 odborničkih mesta. Bio je i najmlađi kandidat na predsedničkim izborima 2017. godine kada je osvojio oko 9,5 odsto glasova.

Njegov alter ego Ljubiša Preletačević Beli je izmišljena ličnost čija je svrha bila da se banalizuje politički sistem i pokupio je brojne simpatije.

Nakon izbora nestao je iz javnosti, a kako je Espreso.co.rs pisao, Maksimović je tada bio u Švajcarskoj, gde je radio na građevini. Sada je Beli uplovio u ugostiteljstvo. Kako saznajemo, Maksimović je otvorio kafić u centru Beograda, navodno se zove "Prezidente", a da je započeo s novim biznisnom, pohvalio se na društvenim mrežama.

Lukin potez i nova "karijera" nisu prošli neopaženo kod građana, koji su fotografije ugostiteljskog objekta podelili na društvenim mrežama.

Podsetimo, nakon predsedničkih izbora Maksimović se razišao sa pokretom (SPN) iz Mladenovca sa kojim je počeo političku karijeru. Pokret je izdao saopštenje u kome navode da je takva odluka "rezultat različitih stavova o tome kako bi pokret trebalo da deluje u budućnosti."

Ubrzo je Maksimović okupio novu ekipu i sa njima ušao u trku za gradonačelnika Beograda.Tada je jedan od Lukinih saradnika promenio ime zbog eventualnih prigovora da je za potvrđivanje izborne liste neophodan pristanak osobe koja se zove Ljubiša Preletačević, što se i desilo. Lična karta je izdata u jako kratkom roku i to je povuklo brojna pitanja. Maksimović je kazao da su zahtev za izdavanje podneli dve nedelje ranije, a da je Gradska izborna komisija ubrzala proceduru kako se ne bi ugrozio izborni proces.

Luka je student Fakulteta za medije i komunikacije. Amaterski se bavi glumom, a i sport mu "ide od ruke". Bio je rvač, oprobao se i u američkom fudbalu. Pre bavljenja politikom, snimao je video-klipove za jutjub kanal "Sarmu probo nisi". Sada je ugostitelj.

(M. Božinović)

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.