Vesić: Reprogram i firmama koje su izgubile sudske sporove
Foto: Beta/Miloš Miškov

zamenik gradonačelnika

Vesić: Reprogram i firmama koje su izgubile sudske sporove

Skupština grada danas je usvojila i Izveštaj o stepenu realizacije Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2017. godinu

Objavljeno:

Gradska Direkcija za građevinsko zemljište ima više od 14 milijardi dinara nenaplaćenih potraživanja, koja su nastala od 2003. do 2014. godine, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, te najavio da će reprogram biti ponuđen i kompanijama koje su izgubile sudske sporove zbog dugovanja Direkciji.

Primetio je da Direkcija od 2014. godine nema nenaplaćenih potraživanja, što je, kako je naveo, dokaz da jke aktuelna gradska vlast pokazala da može da se radi i drugačije.

- Od tada Direkcija nema nijedan nenaplaćen dinar - rekao je Vesić na sednici Skupštine grada.

Podsetio je da je prošle godine omogućeno kompanijama, koje duguju Direkciji, da dobiju reprogram koji omogućava otpis kamate i 50 odsto glavnice i da se na osnovu toga za šest meseci u gradski budžet slilo 618 miliona dinara od 210 investitora.

- Ovog puta reprogram smo ponudili i onim kompanijama koje su izgubile sudske sporove - naveo je Vesić i dodao da će on trajati šest meseci.

Od toga se, kaže, očekuje prihod veći od 600 miliona dinara, a da će kompanije koje su ranije imale problem iskoristiti ovu mogućnost.

Inače, pored odluke o reprogramu i uslovima otpisa dela dospelog duga po osnovu naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, Skupština grada danas je usvojila i Izveštaj o stepenu realizacije Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2017. godinu.

Usvojena je i izmena i dopuna odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, kao i dopuna odluke o načinu postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini grada, odnosno na kojima Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja.

Bonus Video:

Espreso intervju - Zoran Đorđević

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.