SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Odbornici zauzimaju svoja mesta, a stigao je i gradonačelnik!
Foto: Dado Đilas

počinje zasedanje

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Odbornici zauzimaju svoja mesta, a stigao je i gradonačelnik!

Među brojnim dokumentima pred odbornicima će se naći predlog odluke o izradi plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu

Objavljeno:

Odbornici Skupštine grada Beograda danas zasedaju, a na dnevnom redu je i odluka o tome koliko će stanari, koji nisu izabrali upravnika zgrada, ubuduće plaćati profesionalne upravnike koje postavi lokalna samouprava.

Na sednicu su pristigli i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, kao i gradonačelnik Zoran Radojičić sa saradnicima.

Istom odlukom reguliše se i visina izdvajanja za tekuće i investiciono održavanje zgrada, a pred odbornicima će se naći i odluka da i naredne školske godine, 2018/2019, grad subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima i to tako što će, kao i do sada, plaćati 80 odsto ekonomske cene, kao i za državne vrtiće.

Skupština će razmatrati i program suzbijanja ambrozije u gradu, a za tu namenu predvidjeno je izdvajanje 30 miliona dinara.

Na dnevnom redu biće i više planova, kao i odluke o izradama planova generalne i detaljne regulacije.

Među njima je i Plan detaljne regulacije Bloka 13 na Novom Beogradu, gde je predvidjena izgradnja nove zgrade Filharmonije.

Među brojnim dokumentima pred odbornicima će se naći predlog odluke o izradi plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metroa.

Kako je jutros na televiziji Pink kazao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, odluka o šinskim sistemima je važna da bi se počelo sa izgradnjom metroa 2020. godine.

- Metro je najvažniji projekat ne samo Beograda, već i na nacionalnom nivou. Vrlo smo odlučni da završimo sve pripreme kako bi metro počeo da se gradi do kraja 2020. godine - rekao je Vesić.

Skupština će razmatrati i predlog odluke da pasaž izmedju Jugoslovenske kinoteke i zgrade Filharmonije ponese ime glumca srpskog porekla Karla Maldena.

Bonus Video:

Espreso intervju - Zoran Đorđević

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.