VULIN: Odluka Vlade Liberije da povuče priznanje takozvanog Kosova došlo je u značajnom trenutku za ukupan proces dijaloga sa Prištinom!
Foto: mod.gov.rs

ministar odbrane

VULIN: Odluka Vlade Liberije da povuče priznanje takozvanog Kosova došlo je u značajnom trenutku za ukupan proces dijaloga sa Prištinom!

Vulin je rekao da je važno što i drugi prepoznaju ispravnost stavova naše zemlje

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa liberijskim ministrom spoljnih poslova Gbezongarom Miltonom Findlijem i ministrom informisanja, kulture i turizma Lenom Judžinom Nagbeom i tom prilikom posebno istakao značaj odluke Liberije da povuče priznanje Kosova kao nezavisne države.

Ministar je zahvalio liberijskoj delegaciji u ime Ministarstva odbrane i svoje lično ime.

- Odluka Vlade Liberije pokazuje da je principijelna, konzistentna i na pravu zasnovana politika Republike Srbije dala rezultate, poručio je ministar Vulin, dodavši da će povlačenje priznanja tzv. Kosova dolazi u trenutku značajnom za ukupan proces dijaloga sa Prištinom - rekao je ministar Vulin.

Važno nam je, kazao je, što i drugi prepoznaju ispravnost stavova naše zemlje, a to je opredeljenost za rešavanje otvorenih pitanja putem pregovora, bezuslovno poštovanje Briselskog sporazuma i zalaganje za formiranje Zajednice srpskih opština.

Sagovornici su se saglasili da se, u vezi sa pitanjima od nacionalnog interesa obe zemlje, otvaraju mogućnosti za uspostavljanje sveobuhvatne saradnje, uključujući i oblast odbrane, kao i da Srbija i Liberija imaju tradicionalno dobre odnose još od Pokreta nesvrstanih te da aktuelno unapređenje odnosa ne predstavlja početak već nastavak te saradnje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Bonus Video:

Espreso intervju - Milovan Drecun

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.