VULIN NA OKUPLJANJU RASELJENIH SRBA: Država će se boriti da vam vrati ono što je oteto
Foto: Beta

manifestacija

VULIN NA OKUPLJANJU RASELJENIH SRBA: Država će se boriti da vam vrati ono što je oteto

Vulin je rekao da predstavnici države u razgovorima sa predstavnicima međunarodne zajednice, nikada ne propusti priliku da pitaju za oteta prava Srba koji su prognani iz Hrvatske

Objavljeno:

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u naselju Busije, kod Beograda, da će država uvek voditi računa da se prava proteranih Srba iz Hrvatske poštuju i boriti se da im bude vraćeno ono što je oteto, i da "protok vremena u tome nikada ne treba da ima uticaja".

- Svi koji su ovde došli, bilo da su bežali pred kamom i jamom, bilo da su rođeni ovde, uživaju ista prava, uživaju isto poštovanje. Srbe ne smemo deliti po tome odakle su došli, ne smemo ih deliti po tome kakvim narečjem govore, niti kakvi su im običaji kada se žene i udaju. Srbi su jedno, oni su jedinstveni - rekao je Vulin u Busijama, a prenelo Ministarstvo odbrane.

Na manifestaciji "Krajiške pjesme, igre i običaji", koju je organizovalo Udruženje izbeglih i raseljenih u Srbiji, Vulin je rekao da predstavnici države u razgovorima sa predstavnicima međunarodne zajednice, nikada ne propusti priliku da pitaju za oteta prava Srba koji su prognani iz Hrvatske, za njihove penzije, za njihova imovinska prava i za neuplaćeni radni staž.

Predstavnik Koordinacije Udruženja izbeglih i raseljenih u Srbiji Nenad Abramović je zahvalio Vulinu i Vojsci Srbije, koja je pomogla manifestaciju i organizovala pripremu i besplatnu podelu nekoliko stotina porcija vojničkog pasulja.

- Nadamo se da ćemo nastaviti sa ovakvim manifestacijama jer su one izraz očuvanja naše kulture, naše tradicije, a ujedno i naše integracije u Srbiju- kazao je Abramović.

Tradicionalno okupljanje Srba koji su prognani iz Srpske Krajine, ali i ostalih teritorija bivših jugoslovenskih republika tokom ratova 1990-ih godina organizovano je uz pesme i igre iz njihovog zavičaja.

Okupljeni su poručili da se njihova ljudska i građanska prava moraju poštovati, naročito u državama koje su danas deo Evropske unije, piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.