Mihajlović: Taksisti nemaju pravo da blokiraju život građana!
Foto: Fonet

štrajk

Mihajlović: Taksisti nemaju pravo da blokiraju život građana!

Ministarka je istakla da ne postoji nijedan razlog za današnji protest

Objavljeno:

Taksisti nemaju pravo da svojim protestima blokiraju život Beograđana, poručila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i istakla da ne postoji nijedan razlog za današnji protest.

- Nije korektno da se zaustave građani, da li ćete da blokirate Vladu možda je manji problem, ali vrlo je nekorektno blokirati građane - rekla je Zorana Mihajlović novinarima komentarišući jutrošnju blokadu saobraćaja u centru Beogradu od strane pojedinih taksista.

Istakla je da je u Beogradu registrovano 6.500 taksista i da postoje dogovori sa predviđenim izmenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju sa njih oko 6.000, dok su ostali protiv.

Kako je rekla, ta grupa taksista koja je jutros protestovala do sinoć je bila članica radne grupe.

- Izašli su sinoć iz radne grupe da bi mogli danas da štrajkuju, nisu mi jasni zahtevi. Sve ono što su njihovi zahtevi, to postoji u izmenana i dopunama zakona. Oni smatraju da će biti povećanje broja taksista – neće biti, ne žele "Uber" – neće biti, ne žele "Kar go" – neće biti. Ne postoji nijedan razlog opravdan ili neopravdan za bilo kakvu vrstu štrajka da blokirate građane ljude koji idu na posao ili vode decu u vrtić - naglasila je Mihajlovićeva.

Ukazala je da je 98 odsto taksista u Beogradu složno i to ministarstvo želi da reši problem iako su taksisti u nadležnosti grada Beograda.

- Možda su u pitanju njihovi lični ili politički zahtevi, zato što su svi zahtevi na radnoj grupi potpuno ispunjeni. Mi možemo da razgovaramo svaki dan i ako treba satima da pričamo, ali nemaju pravo, ni moralno ni neko drugo, da to rade građanima Beograda - poručila je ministarka.

Bonus video:

Branislav Mihajlović, Espreso intervju


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.