ŠEŠELJ ZA ESPRESO: Vučić nije nadležni organ da zabrani skup u Hrtkovcima! S policijom se nećemo tući, ako krenu na nas, mi ćemo sesti, pa neka nas tuku!
Ni reč predsednika Srbije ne može da utiče na lidera radikala Vojislava Šešelja da promeni svoju odluku, Foto: Zorana Jevtić

ne odustaje

ŠEŠELJ ZA ESPRESO: Vučić nije nadležni organ da zabrani skup u Hrtkovcima! S policijom se nećemo tući, ako krenu na nas, mi ćemo sesti, pa neka nas tuku!

Predsednik Srbije rekao je da Srbija neće u prošlost sukoba, već u budućnost, i zamolio sve učesnike da imaju razumevanja

Objavljeno: 14:24h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nikakvih okupljanja i nemira neće biti u Hrtkovcima 6. maja, i da je država zabranila sve skupove, jer Srbija garantuje mir, bezbednost i stabilnost, a da će nadležni organi obaviti svoj posao. Međutim, lider radikala Vojislav Šešelj se ne obazire ni na ovu zabranu i planira odlazak u Hrtkovce svakako.

Predsednik Srbije rekao je da Srbija neće u prošlost sukoba, već u budućnost, i zamolio sve učesnike da imaju razumevanja.

- Srbija garantuje mir, bezbednost i stabilnost, nadležni organi će obaviti svoj posao. Nikakvih nemira i skupova neće biti u Hrtkovcima, molim sve učesnike koji su najavili skupove da imaju razumevanja, jer država donosi odluku kada postoji mogućnost ugrožavanja javnog reda i mira. Srbija neće u prošlost sukoba, hoće u budućnost - objasnio je Vučić.

Međutim, izgleda da ni reč predsednika Srbije ne može da utiče na lidera radikala Vojislava Šešelja da promeni svoju odluku.

- Predsednik Republike nije nadležni organ da zabranjuje javne skupove. Sve političke stranke i svi građani imaju pravo na javno okupljanje. Mi ćemo ići u nedelju u Hrtkovce, mi se sa policijom nećemo tući, a ako policija bude htela nas da tuče, mi ćemo svi sednemo pa neka nas tuče do mile volje. Žalba je odbačena, podneli smo Upravnom sudu tužbu - rekao je Šešelj za "Espreso".

Podsetimo, lider radikala juče je na konferenciji rekao kako je miting u Hrtkovcima zabranjen, bez ijednog argumenta, na šta se SRS žalio MUP - u koji je potvrdio zabranu, kako je rekao, takođe bez argumenata.

Međutim, Srpska radikalna stranka se ni tu nije zaustavila nego je žalbu podnela i Ustavnom sudu, koji je, kako kaže Šešelj jedini shvatio - da je rešenje o zabrani nezakonito i "jednostavno valjda nije htelo da izbije direktan sukob sa režimom nego je poništio odluku i vratio na ponovno odlučivanje, pod obrazloženjem da neki formalni uslovi nisu bili zadovoljeni". Međutim, bez obzira koja će konačna odluka Ustavnog suda biti, srpski radikali na čelu sa Vojislavom Šešeljem će u nedelju 6. maja biti u Hrtkovcima.

Bonus video:

Aleksandar Šešelj, intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.