ŠEŠELJ: Bez obzira na odluku suda i MUP-a u Hrtkovce idemo! Ako ne budemo IMALI RAZGLAS, klimaćemo glavom, a građani će nas razumeti!
Šešelj i radikali se drže svoje odluke da idu u Hrtkovce u svakom slučaju, Foto: Espreso.co.rs

miting

ŠEŠELJ: Bez obzira na odluku suda i MUP-a u Hrtkovce idemo! Ako ne budemo IMALI RAZGLAS, klimaćemo glavom, a građani će nas razumeti!

Šešelj je iskazao nezadovoljstvo prema odlukama institucija o tome da zabrane zakazani miting SRS u Hrtkovcima

Objavljeno:

Miting u Hrtkovcima, koji je Srpska radikalna stranka najavila za 6. maj, poslednje dvije nedelje neprestano izaziva diskusiju u javnosti.

Povodom, uručene zabrane mitinga u Hrtkovcima, Srpski radikali na čelu sa Vojislavom Šešeljem, danas su u Narodnoj skupštini u Beogradu u 11 časova zakazali press-konferenciju, na kojoj su rekli kako će mitinga biti, bez obzira na to da li će žalba biti usvojena ili ne. I još su dodali - ako žalba bude odbijena, a miting zabranjen, da će ići kao građani, bez razglasa.

Mi u Hrtkovce idemo, na režimu je da radi svoje, na nama je kao građanima Srbije da radimo svoje
Mi u Hrtkovce idemo, na režimu je da radi svoje, na nama je kao građanima Srbije da radimo svojefoto: Espreso.co.rs

Vojislav Šešelj, iskazao je nezadovoljstvo prema odlukama institucija o tome da zabrane zakazani miting SRS u Hrtkovcima.

- Očigledno je režim svestan da nema zakonskog osnova za zabranu. Režim bi nas da umori od korišćenja svih zakonskih mogućnosti da se izborimo za poštovanje svog prava - rekao je Šešelj.

Srpski radikal dodao je još i kako je miting zabranjen, bez ijednog argumenta, na šta se SRS žalio MUP koji je potvrdio zabranu, takođe bez argumenata. No, SRS se ni tu nije zaustavila nego je žalbu podnela i Upravnom sudu, koji je, kako kaže Šešelj jedini shvatio - da je rešenje o zabrani nezakonito i jednostavno valjda nije htelo da izbije direktan sukob sa režimom nego je poništio odluku i vratio na ponovno odlučivanje, pod obrazloženjem da neki formalni uslovi nisu bili zadovoljeni. Međutim, dodao je da su svi uslovi bili zadovoljeni, jer su oni u Hrtkovcima miting zakazivali kako je rekao, kako inače zakazuju po celoj Srbiji.

- Srpska radikalna stranka ispunila je i dodatne zakone, ali je miting ponovo zabranjen, na šta smo ponovo uložili žalbu, i čekamo rešenje po toj žalbi. No, kakavo god bude rešenje - mi u Hrtkovce idemo, na režimu je da radi svoje, na nama je kao građanima Srbije da radimo svoje. Ako ne možemo da govorimo, ako je zabranjen skup, onda ne možemo da instališemo razglas. Klimaćemo glavom, a ljudi će da nas razumeju. Jer tamo je 90 odsto građana za nas.

Šešelj je na press-konfernciji rekao još i kako pojedini mediji iz Beograda šalju ekipe u Hrtkvce kako bi situaciju prikazali onakvom kakva ona nije.

- Jake su ove televizije iz Beograda koje šalju ekipe da prikažu kako građani Hrtkovaca nisu radosni što mi dolazimo. Pa jedva nađu dvojicu, trojicu koji su sumnjičavi ili one koje to ne interesuje - rekao je Šešelj.

Na pitanje Espresa - kako komentarišete to da su LDP i DS planirali odlazak u Hrtkovce, i rekli da će zaustaviti miting, Vojislav Šešelj rekao je da ne treba da se obaziremo na rezultate poslednjih izbora koji su po SRS bili veoma loši, te kako je SRS i dalje jaka i dobro organizovana stranka, i kako su uspeli da je sačuvaju.

Bonus Video:

Espreso intervju Aleksandar Šešelj

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.