ISHITRENA I NERVOZNA REAKCIJA: Vučić o hrvatskoj zabrani ulaska Aleksandru Vulinu
Foto: Dado Đilas

vratiti istom merom?!

ISHITRENA I NERVOZNA REAKCIJA: Vučić o hrvatskoj zabrani ulaska Aleksandru Vulinu

"Niko neće šikanirati predstavnike Vlade Srbije" - poručio je Vučić

Objavljeno:

Predsednik Vučić danas se osvrnuo na zabranu ulaska u Hrvatsku ministru Aleksandru Vulinu.

"Voleo bih da niko u EU ne uvodi verbalni delikt i pravo da presuđuje da li mu se dopada ili ne dopada nečije mišljenje. Neću reći nijednu ružnu reč, ta reakcija je bila ishitrena i nervozna, ne razumem je.

Reagovaćemo pretpostavljam recipročnim merama o kojima će odlučiti Vlada Srbije na prvoj sledećoj sednici u četvrtak, a mi ćemo nastaviti da gradimo bolje odnose" , kazao je on.

"Niko neće šikanirati predstavnike Vlade Srbije. Kao da se Srbima brani da govore o najjezivijim zločinima na tom stratištu, a ako je to tako, ako Srbi ne mogu da posete svoja stratišta, onda ćemo mi razmatrati da ovde u našoj Srbiji popišemo žrtve i Jadovna, i Golubnjače, i Jasenovca, da napravimo i muzeje holokausta i muzeje stravičnog stradanja. Ne bežimo ni od toga da govorimo i o zločinima koje su činili pripadnici našeg naroda i ponosim se time što se u tom pogledu razlikujemo od drugih", podvukao je Vučić.

On je danas govorio na proslavi Dana Vojske Srbije, gde je istakao da će pripadnici Vojske Srbije ove godine imati veća primanja i čestitao im današnji praznik, dodavši da je to pokazatelj postepenog ali sigurnog napretka.

Govorio je i o aerodromu u Nišu.

Bonus video:

Nikola Šainović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.