SRPSKA LISTA: Ne vraćamo se u kosovsku vladu
Iz Srpske liste demantovali da će se vratiti u Vladu Kosova, Foto: Wikipedia / Djidash

odlučni

SRPSKA LISTA: Ne vraćamo se u kosovsku vladu

Srpska lista očekuje da će na KiM biti raspisani vanredni izbori

Objavljeno: 12:44h

Šta Srpska lista misli o vladi koja je na vlasti u Prištini, rekli smo svojim izlaskom i nikakav povratak u nju nije u razmatranju, rekao je za B92.net Igor Simić.

Poslanik SL je tako odgovorio na tvrdnje albanskog poslanika Memljija Krasnićija, koji je rekao da će se predstavnici Srba vratiti u kosovsku vladu nakon smena na vrhu policije.

- Stav koji je pokazan prema srpskom narodu i prema predstavnicima Srba onog dana u Kosovskoj Mitrovici je pokazatelj kompletne vlade prema SL i Srbima. Mi u takvu vladu ne možemo da se vratimo - rekao je on.

Kako kaže, Srpska lista očekuje da će na KiM biti raspisani vanredni izbori i da je sve što se sada dešava, uključujući i izjavu poslanika Memljija Krasnićija, priprema za pozicioniranje pred izbore. - Mi se tih izbora ne bojimo. Osvojili smo više od 90 odsto glasova Srba na Kosovu, a ukoliko se zaista raspišu, osvojićemo još više, jer nam građani veruju - kaže Igor Simić.

Takođe, on navodi da se nakon izlaska Srpske liste iz kosovske vlade albanske stranke homogenizuju. - Mi smo na sednici kada smo istupali jasno rekli da smo od tog trenutka u opoziciji, ali smo pozvali i ostale partije da se izjasne i potvrde kao opozicija glasanjem protiv vlasti. Međutim, to se ne dešava, a albanske stranke se približavaju - kaže Simić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.