DA LI OVO ZNAČI PAD HARADINAJEVE VLADE? Srpska lista izlazi iz Vlade Kosova!
Odluka da Srpska lista napusti Vladu kosova donesena je na sastanku, Foto: Printscreen

PALA ODLUKA

DA LI OVO ZNAČI PAD HARADINAJEVE VLADE? Srpska lista izlazi iz Vlade Kosova!

Sastanku su prisustvovali i Marko Đurić, šef Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije i Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije

Objavljeno: 13:21h

Srpska lista će izaći iz Vlade Kosova i ona neće imati našu podršku, rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić u Beogradu, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Neće nas uplašiti, ostaćemo na Kosovu, branićemo naše domove i ROSU policija nas neće uplašiti i oterati sa naših prostora - rekao je Rakić.

Sastanku su prisustvovali i Marko Đurić, šef Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, i Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je jutros za RTS da će predstavnici te liste odluku doneti nakon konsultacija sa Vučićem. On je rekao i da su se srpski građani protekle noći samoorganizovali i ponovo na severu Kosova postavili barikade. Marko Đurić uhapšen je juče u severnom delu Mitrovice, kada je policija ušla u prostorije Mitrovačkog dvora, gde se održavao okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. Đurić je posle prebačen u Prištinu, a nešto kasnije udaljen sa teritorije Kosova.

Bonus video:

Espreso intervju, Saša Janković

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.