Ljupka Mihajlovska podnela ostavku na sve funkcije u Dosta je bilo, ostaje samostalna poslanica!
Neće se priključiti nijednom poslaničkom klubu, Foto: Petar Lazović

šta se desilo?

Ljupka Mihajlovska podnela ostavku na sve funkcije u Dosta je bilo, ostaje samostalna poslanica!

Mihajlovski nije želela da navede razloge i motive napuštanja pokreta

Objavljeno: 12:36h

Poslanica Dosta je bilo u Skupštini Srbije Ljupka Mihajlovska podnela je neopozivu ostavku na članstvo i sve funkcije u toj stranci, ali poslanički mandat neće vraćati već će u parlamentu, kako je danas saopštila, delovati kao samostalna poslanica. Ona je navela da će u Skupštini Srbije nastaviti da se zalaže za sve ideje za koje je lista DJB dobila mandat građana. Mihajlovski nije želela da navede razloge i motive napuštanja pokreta, niti da kaže da li da na taj način nanosi štetu političkoj organizaciji kojoj je pripadala. - Iako sam prvobitno planirala da vratim mandat političkom pokretu na čijoj sam listi izabrana, neću to uraditi jer bi na moje mesto došla osoba koja je od prvobitnih vrednosti, proklamovanih od strane DJB, odustala dan nakon parlamentarnih izbora 2016. godine, pristupivši drugoj vanparlamentarnoj stranci - navela je Mihajlovska.

Napominje da se neće priključiti nijednom poslaničkom klubu, a da će saradjivati sa svima koji se zalažu za istinsko poštovanje ljudskih i manjinskih prava i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i onima kojima je ta tema od ključnog značaja na političkoj agendi. Prema njenom sudu takva je većina stranaka opozicije, a od stranaka većine u parlamentu Socijaldemokratska partija Srbije.

Pokret Dosta je bilo (DJB) izrazio je danas žaljenje što je poslanica Ljupka Mihajlovska podnela ostavku na sve funkcije u DJB i poželeo joj uspeh u daljem radu i borbi za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom. Ljupka Mihajlovska saopštila je ranije danas da je podnela neopozivu ostavku na članstvo i sve funckije u DJB, ali da poslanički mandat neće vraćati već će delovati kao samostalna poslanica. DJB je u saopštenju naveo da je zadržavanje mandata lični čin o kome svaki poslanik odlučuje po sopstvenoj savesti. Pokret je podsetio da je posle ostavke svih članova predsedništva, generalnog sekretara stranke i predsednika beogradskog odbora, ušao u izborni proces koji će se završiti u skladu sa Statutom DJB početkom maja. U sredu, 14. marta raspisani su izbori za predsednike pokrajinskog, beogradskog i niškog odbora, kao i izbori za predsednike okružnih odbora i članove Glavnog odbora, a do kraja marta će biti raspisani i izbori za novo predsedništvo stranke, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Dragan Šutanovac i Vesna Rakić Vodinelić, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.