DJB: SNS primorava osobe sa invaliditetom da prikupljaju kapilarne glasove
Ljupka Mihajlovska, Foto: Petar Lazović

izbori u beogradu

DJB: SNS primorava osobe sa invaliditetom da prikupljaju kapilarne glasove


- Gradska udruženja osoba sa invaliditetom dobila su zadatak da anketiraju svoje članove kako bi dobili informacije za koga će glasati na predstojećim izborima u Beogradu - kazala je Mihajlovska

Objavljeno:

Srpska napredna stranka (SNS) primorava osobe sa invaliditetom u Beogradu da prikupljaju "kapilarne glasove", izjavila je danas poslanica i predsednica Foruma osoba s invaliditetom "Dosta je bilo" (DJB) Ljupka Mihajlovska. - Gradska udruženja osoba sa invaliditetom dobila su zadatak da anketiraju svoje članove kako bi dobili informacije za koga će glasati na predstojećim izborima u Beogradu - kazala je Mihajlovska, navodi se u saopštenju DJB. Kako je rekla, naredba za ovu akciju dolazi iz Ministarstva za socijalni rad, a osoba koja vrši pritisak na organizacije da prikupe glasove je pomoćnica ministra Biljana Barošević. - Imamo dokaze, prepisku u kojoj jedna članica organizacije potvrđuje da prikupljaju glasove, jer je to tražila SNS - rekla je Mihajlovska. Ona je ocenila da "SNS ovim najbrutalnije zloupotrebljava osobe sa invaliditetom, dok resorno ministarstvo treba da radi na unapredjenju položaja manjinskih grupa, a ne da koristi svoj položaj da ih ucenjuje i drži u konstantnoj ekonomskoj zavisnosti od države kako bi lakše njima manipulisali". - Srbija ima visok stepen pravne zaštite od diskriminacije. I pored niza zakona kojima se ona zabranjuje, ovde se radi o zloupotrebi celog javnog poretka Republike Srbije. Očekujemo da reaguju poverenica za zaštitu ravnopravnosti i nadležni tužilac - kazao je Vojin Biljić, advokat i prvi na listi "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate".

On je pozvao sve gradjane da pruže punu podršku osobama sa invaliditetom jer se u ovom slučaju ne radi samo o kršenju ljudskih prava, već i "srozavanju temelja zapadne demokratije".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.