ŠTA TO ĐURIĆ KRIJE? Posle skandala od miliona za društvene mreže, oznaka TAJNO popularna u kancelariji za KiM (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić/Printscreen

Šta se tu krije?!

ŠTA TO ĐURIĆ KRIJE? Posle skandala od miliona za društvene mreže, oznaka TAJNO popularna u kancelariji za KiM (FOTO)

Iz Kancelarije još nema reakcije

Objavljeno:

Prošle godine je Kancelarija za KiM platila 948.000 dinara za nastupe na društvenim mrežama, pa se javnost sa pravom zapitala zašto se ovoliki novac daje za "profilisanje na internetu".

foto: Printscreen

Na sajtu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u planu javnih nabavki za 2018. godinu označeno je kao tajni podatak koliko će sredstava biti utrošeno na strategiju komunikacije na društvenim mrežama ove godine.

I to nije jedina tajna.

Tajna je i koliki budžet će otići na službena putovanja, nabavku goriva, mobilnu telefoniju i usluge praćenja i snimanja aktivnosti Kancelarije, ali i na računarsku opremu.

Programski direktor Transparentnosti Srbije Nemanja Nenadić rekao je za "Danas" da proglašenje procenjene vrednosti javnih nabavki tajnom nije opravdano ukoliko postoji konkurencija na tržištu i dodao da Kancelarija za Kosovo i Metohiju treba da obrazloži taj postupak.

foto: Printscreen

Iz kancelarije poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti naveli su da oznaka tajnosti tamo gde nije potrebno često krije zloupotrebu i korupciju.

Dodaju da je Vlada izuzeta od nadležnosti poverenika, a pošto je Kancelarija za Kosovo i Metohiju vladino telo, oni u tom slučaju nemaju formalnog osnova za intervenciju.

U Kancelariji nisu u ponedeljak odgovorili na pitanje lista "Danas" zbog čega su sredstva iz budžeta Srbije, opredeljena za pojedine usluge Kancelarije, označena kao tajna.

Bonus video:

Halabuka oko Nemanjića, a Beograđani ovo kažu!

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.