PRESTANITE DA ĆUTITE, NOVINARE SPREČAVAJU DA RADE: Predsednik NUNS prozvao ministra kulture!
Foto: Beta, Fonet

otvoreno pismo

PRESTANITE DA ĆUTITE, NOVINARE SPREČAVAJU DA RADE: Predsednik NUNS prozvao ministra kulture!

"Ne baš ispod Vašeg prozora, ali u prečniku od cirka 500 metara oko Vašeg kabineta, juče su naše kolege u šest navrata sprečene da rade svoj novinarski posao" - napisao je Slaviša Lekić

Objavljeno:

Povodom napada na novinare tokom skupa SNS zbog inauguracije Aleksandra Vučića, među kojima je napadnuta i naša koleginica, novinarka portala Espreso, Slaviša Lekić, predsednik NUNS objavio je otvoreno pismo u kom je pozvao ministra kulture da reaguje.

KADIJA TE TUŽI, KADIJA TI SUDI! Jelena Milić osuđuje napad SNS aktivista na novinarku Espresa!

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Živimo u privatnoj državi Aleksandra Vučića gde je SNS glavna pretorijanska garda!

KAKO VAS BRE NIJE SRAMOTA?! Đukanović i Rističević tvrde da svi koji su došli na skup SNS, a nisu za naprednjake, zaslužuju batine???

Prenosimo u celosti:

foto: Beta

"Poštovani ministre Vukosavljeviću,

Prestanite da ćutite!

Iako Vas nismo izabrali da brinete o nama, već su nas drugi “delegirali” pod Vaš “kišobran”, pišem Vam jer nemamo od koga drugog da tražimo zaštitu. Vlast je tako pomešala karte: Vaše je da igrate po vašim pravilima, ali i da, tu i tamo, poštujete neke civilizacijske norme. Među njima i - naše pravo na rad!

Ne baš ispod Vašeg prozora, ali u prečniku od cirka 500 metara oko Vašeg kabineta, juče su naše kolege u šest navrata sprečene da rade svoj novinarski posao.

foto: Espreso

Tokom inauguracije premijera u predsednika, da ne kažem Aleksandra Vučića u Aleksandra Vučića, novinarku Danasa, koja je pokušala da zabeleži incident ispred Skupštine Srbije, bukvalno su, sa sve telefonom – odneli “sa mesta događaja”! Na isti način, doduše bez “odnošenja”, sprečeni su da obavljaju posao novinar “Insajdera” i fotoreporter portala “VICE”! Novinaru “Insajdera” je, uz psovke jednog od učesnika mitinga podrške novom predsedniku, najavljeno i – hapšenje. Takođe ispred skupštinske zgrade, napadnuta je novinarka portal “Espreso”. U Terazijskom prolazu, nešto pre toga, uz guranje, psovke i izbijanje diktafona iz ruke, onemogućena je u svom poslu novinarka Radio Beograda.

HOĆEŠ DA TI LUPIM ŠAMAR? Simpatizeri SNS brutalno napali novinarku Espresa! (VIDEO)

Niko se tim povodom, gospodine Vukosavljeviću, nije oglasio iz Vašeg i našeg ministarstva.

Pre nekoliko dana, snimatelji, osim RTS-a, nisu mogli da zabeleže kad je tada aktuelni premijer i budući predsednik Srbije Aleksandar Vučić simboličnim pritiskom na dugme, označio početak proizvodnje redizajniranog „fijata 500L“ u kragujevačkoj fabrici.

foto: Fonet

Ni tad se niste oglasili!

U predsedničkoj predizbornoj kampanji, bilo je nebrojeno uvreda i pretnji novinarima i medijima koji su kritički orijentisani prema kandidatu vladajuće koalicije.

Ne pravdam, ali mogu da razumem što se niste ofirali.

Od početka godine, naše kolege su u najmanje deset slučajeva bile sprečene da izveštavaju: bilo da su diskriminisani prilikom pozivanja na događaj, bilo da im je zabranjeno da prisustvuju javnom događaju.

I tada ste ćutali!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.