Vučić: Imam tri potencijalna kandidata za premijera Srbije! Ime budućeg šefa države ću saopštiti 11. ili 12. juna! (VIDEO)
Foto: Printscreen

vučić, jovanović, Šešelj...

Vučić: Imam tri potencijalna kandidata za premijera Srbije! Ime budućeg šefa države ću saopštiti 11. ili 12. juna! (VIDEO)

Odlazeći premijer Vučić govorio je o rezultatima u prethodne tri godine rada

Objavljeno: 09:19h

Predsednik Vlade i novoizabrani predsednik Srbije, Aleksandar Vučić bio je gost emisije Intervju na televiziji Pink.

Vučić je govorio o radu Vlade u prethodne tri godine. Šta nije uradio, a trebalo je da uradi, ko će biti novi premijer, o povećanju plata u ovim i narednim godinama, šta će Srbija posle izbora Haradinaja za premijera Kosova...

Pored premijera Vučića, u emisiji su gosti bili i Čedomir Jovanović, Vojislav Šešelj i Milomir Marić.

Vučić je u studio doneo pet velikih kesa u kojima su dokumenti koje je prikazao građanima Srbije.

On je najpre rekao da je sramno što su u Makedoniji dali transkripte prisluškivanih razgovora lidera srpske partije, diplomate ambasade Srbije i novinara iz Beograda i da ne veruje da su oni to uradili, nego jedna zapadna služba.

Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da mu nije svejedno što odlazi sa mesta premijera, posebno jer SNS prema anketama ima 55% glasova građana.

- Ne mislim da imam prava na velike emocije, to valjda znate i kada sa kučetom živite odete na mesec dana da ga ne vidite, zato i ovim ljudima nije svejedno, biće možda i manje discipline. Nije ni meni svejedno.

foto: Printscreen / Pink

- Zadovoljan sam sa radom, trudom i naporom, znam da u Srbiji ljudi i dalje žive teško, ali dolaze bolja vremena. Morate da sa svih strana uradite najbolje da bi došlo do rasta. Zahvalan sam našem narodu što je verovao u mene i u plan i program, koga sada svi hvale. Danas je prosečna plata u Srbiji 403 evra - rekao je Vučić i dodao:

- Ako održimo fiskalnu stabilnost približićemo se prosečnoj plati od 500 evra.

foto: Printscreen

On je najavio da će ove godine biti povećane plate u javnom sektoru oko 10%.

foto: Pintscreen

- Uz rast od oko 3,5% to znači da ćemo se približiti sledeće godine plati od oko 450 evra. Uspeli smo i moramo da znamo da je pred nama budućnost, a ne da kupujemo podršku naroda.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.