ON ĆE BITI NOVI PREMIJER SRBIJE! Vučić je između 4 kandidata izabrao Dačića!
Foto: Zorana Jevtić, Nebojša Mandić

espreso saznaje

ON ĆE BITI NOVI PREMIJER SRBIJE! Vučić je između 4 kandidata izabrao Dačića!

Vučić i Dačić su imali veoma turbulentne odnose u prošlosti, međutim, u poslednjih godinu dana su veoma bliski
Objavljeno: 20:47h

- Vučić će sve da izloži, od spoljnopolitičkih do unutrašnjih faktora. Sve treba pažljivo razmotriti, čak i ko ima kakve radne navike, i onda sa svim tim izaći pred Predsedništvo SNS - dodaje naš izvor.

foto: Fonet

Miloš Vučević je gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke, a definitivno čovek u koga Vučić ima veliko poverenje i koji se dokazao radom i u stranci i na mestu prvog čoveka srpske Atine.

foto: Beta

Među četiri kandidata iz najužeg izbora visoko je figurirao bivši ministar pravde Nikola Selaković, U njega Vučić ima možda i najveće poverenje. Međutim, od kada se saznalo da neće biti ministar u aktuelnoj vladi, pojavile su se razne spekulacije koju bi funkciju Vučić mogao da poveri svom mladom saradniku, a osim premijerske, pominjane su i funkcije gradonačelnika Beograda i direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

foto: Filip Plavčić

Treći kandidat o kome je Vučić intenzivno razmišljao bila je Ana Brnabić, aktuelna ministarka državne uprave i lokalne samouprave. Vučić za njen rad od formiranja aktuelne vlade ima samo reči hvale a, iako formalno nije članica SNS, ona je u svim dosadašnjim kriznim situacijama dokazala da je ne samo vredna i marljiva, već i veoma odana premijeru. Pošto dolazi iz prozapadnih krugova, njen izbor za premijera takođe bi nosio i poruku da Srbija nastavlja putem evropskih integracija.

(M. R.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.