RUSKI ŠPIJUN, JEVREJ, SVOJ POLUBRAT: Najluđe teorije o tome ko je ZAPRAVO BIO TITO! (VIDEO)
Foto: Fonet

VEO MISTERIJE

RUSKI ŠPIJUN, JEVREJ, SVOJ POLUBRAT: Najluđe teorije o tome ko je ZAPRAVO BIO TITO! (VIDEO)

Brojne teorije zavere koje se kuju oko bivšeg predsednika Jugoslavije čine Broza jednom od najkontroverznijih ličnosti ne samo na ovim prostorima, već i šire
Objavljeno:

Poznate su spekulacije da je Tito bio član masonerije, ali i sovjetski špijun, kao i te da je održavao odlične odnose sa Vinstonom Čerčilom.

Čuvena je i priča o tome kako je izgradio najveći podzemni svemirski centar u Evropi nazvan "Objekt 505" kao i tajne svemirske programe koje su kasnije Sjedinjene Države iskoristile za put na Mesec.

CIA: Tito nije bio Jugosloven

Titovim poreklom bavila se i CIA. "Predsednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito nije bio jugoslovenskog porekla", navedeno je u dokumentu o fonetskoj analizi jezika kojim je govorio, a koji je nedavno objavljen na sajtu američke Centralne obaveštajne agencije (CIA).

Konstatuje se da je Tito govorio srpskohrvatski, koji mu je "navodno" maternji, ali sa "stranim akcentom".

foto: Profimedia

U opsežnoj analizi eventualnih jezika, koji bi Titu stvarno mogli biti maternji ili pak bliskiji od srpskohrvatskog, navedeni su ruski i poljski.

Jevrej?

Tito je bio vanbračno dete majke Marije i izvesnog Samuela Majera, poljskog Jevreja i uspešnog industrijalca iz Beča, kod koga je Marija povremeno radila, kaže jedna teorija.

Tvrdnju o jevrejskim, a ne hrvatskim korenima izneo je i Titov lični lekar, prof. dr Aleksandar Matunović u svojoj knjizi ali on za takvu tvrdnju nije izneo nikakve dokaze.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.