DAČIĆ O ALBANCIMA: Oni igraju na sve ili ništa, ali neće još dugo imati zaštitu!
Foto: Fonet

BEZ DLAKE NA JEZIKU!

DAČIĆ O ALBANCIMA: Oni igraju na sve ili ništa, ali neće još dugo imati zaštitu!

Ivica Dačić otvoreno je govorio o problemima Srbije sa susedima i u šta bi sve to moglo da preraste
Objavljeno:

On je rekao da zbivanja u Makedoniji izgledaju kao da gotovo nema nade za neki politički dogovor. Dačić je ocenio da međunarodna zajednica nije intervenisala da dođe do kompromisa, već da se prihvati jedna opcija. On je rekao da je važno da Srbija zaštiti svoje interese, a da će on danas na Malti učestvovati na sastanku Evropske unije sa zemljama kandidatima za prijem u EU.

O Haradinaju

Dačić kaže da odluka francuskog suda da pusti Ramuša Haradinaja na slobodu politička i da nema nikakve veze sa pravom, te da će to ostaviti značajne posledice po diplomatske odnose dve zemlje. - Srbija ima potpisan sporazum o strateškom partnerstvu sa Francuskom. Kakvi smo mi to strateški partneri? Ovo će svakako ostaviti značajne posledice po naše diplomatske odnose - rekao je Dačić gostujući na RTS.

foto: Fonet

On je dodao da će Srbija i dalje reagovati uzdržano, te da će premijer i novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić učiniti sve da Srbija bude proizvođač mira i stabilnostri u regionu.

SRBIJA VRAĆA AMBASADORA IZ FRANCUSKE NA KONSULTACIJE: Nećemo dozvoliti nikome da ponižava Srbiju! - Čuli ste poruku Haradinaja da treba raditi kao Hrvati. Šta to znači? Nije mu bilo dovoljno što je ubijao Srbe devedesetih godini, nego hoće dalje da nastavi sve to - istakao je Dačić. On je naglasio da Srbija na sve to reaguje uzdržano, ali da niko ne bi trebalo da se igra sa narodom Srbije i sa državom Srbijom. - Mi smo mala, ali ponosna zemlja. Mi reagujemo uzdržano zato što imamo svest o tome da ne treba podgrevati situaciju i da je izlaz u dogovoru, a ne u zaoštravanju situacije i ratu - naglasio je ministar. Kako kaže, Albanci su zaigrali na sve ili ništa i dodaje da su sa političke scene u svetu nestali oni koji su bili njihovi zaštitnici. - Oni i dalje misle da će neki novi milosrdni anđeo njih štititi - zaključio je Dačić.

(Espreso.co.rs/B92)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.