MOŽE BITI SAMO JEDNA! Koja dama će zauzeti mesto Dragice Nikolić? ČIME SE BAVE SUPRUGE KANDIDATA? (FOTO)
Foto: Dragan Kadić, Stefan Jokić, Nemanja Pančić

njima se smeši titula

MOŽE BITI SAMO JEDNA! Koja dama će zauzeti mesto Dragice Nikolić? ČIME SE BAVE SUPRUGE KANDIDATA? (FOTO)

Lepše polovine naših kandidata i potencijalne zamene još uvek aktuelnoj prvoj dami Dragici Nikolić...
Objavljeno: 20:04h

Bliži se momenat kada će Srbija dobiti novog šefa države. Osim novog predsednika, građani će dobiti i novu prvu damu!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prva dama je neslužbena titula za suprugu izabranog muškog poglavara države. Nastala je 1849. kad je predsednik SAD Zahari Tejlor nazvao Doli Medison prvom damom (First Lady). Zapravo, ona je svuda neslužbena, ali u zemljama poput Sjedninjenih Američkih Država, Malezije, Filipina i Meksika, supruge predsednika imaju ogroman uticaj samo na osnovu toga što su udate za njih.

Ova titula u Srbiji je pak novija i nema uticaj kao u gore pomenutim državama. Žena predsednika Srbije nije zanimanje i supruga na taj način ne pravi karijeru, mada nisu sve "prve dame" u Srbiji to tako protumačile. Tako je Dragica Nikolić sa "motke i lopate" prešla na ovu titulu kao zanimanje.

Ipak, mi ćemo se pozabaviti potencijalnim damama koje bi mogle da naslede odlazeću Dragicu Nikolić.

1. Saša i Slavica Janković

foto: Beta

Slavica i Saša su u braku 25 godina i imaju sina Miloša. Slavica nije poput supruga toliko aktivna na društvenim mrežama i ne eksponira se previše u javnosti. Međutim, neki mediji su preneli da je zaposlena u MUP.

Prema navodima medija ona je ranije radila u Birou za strateško planiranje pri kabinetu ministra Stefanovića. U MUP je došla 2007. godine za vreme vlasti Demokratske stranke, iste godine kada je i Saša Janković prvi put imenovan za Zaštitnika građana.

Ukoliko postane prva dama sigurni smo da će pružati suprugu maksimalnu podršku, jer sudeći po fotografijama koje Janković objavljuje na Tviteru, njih dvoje "dišu zajedno"...

2. Vuk i Nataša Jeremić

foto: Fonet

Nataša Jeremić je verovatno najaktivnija supruga predsedničkog kandidata. Posvetila se kampanji supruga u potpunosti, te "ruku pod ruku" zajedno obilaze gradove i predstavljau Vukove ciljeve ukoliko postane novi šef države. Nataša i Vuk su u braku jedanaest godina, a venčali su se aprila 2006. u Sabornoj crkvi gde su se pred Bogom zakleli na večnu ljubav.

Nataša Jeremić je bila voditeljka i urednica Dnevnika RTS-a. U decembru 2016. godine dala je otkaz ovoj kući. Pre RTS-a radila je na BK televiziji. Predsednički kandidat Vuk Jeremić priznao je da bez svoje supruge danas ne bi bio to što jeste.

foto: Fonet

- Jedno drugom smo inspiracija, oslonac i snaga, i zajedno smo u svemu, i u dobru i u zlu - rekao je on govoreći o aktivnom učešću njegove supruge u kampanji.

Ukoliko postane prva dama, biće već poznato lice Srbiji...

3. Miroslav Parović i Snežana Šljukić

Predsednički kandidat i lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović u braku je sa Snežanom Šljukić. Parovićeva supruga se ne pojavljuje često u javnosti, ali svog supruga bodri putem društvenih mreža.

Parović u svojoj predsedničkoj kampanji uvek ponosno ističe da je sin paora i govori o neophodnosti ulaganja u poljoprivredu. Parovićevi roditelji, iako penzioneri, bave se poljoprivredom. Premda nema podataka čime se Snežana bavi, pretpostavićemo da i ona ulaže u poljoprivredu.

Do tog zaključka smo došli jer je ona dok joj je suprug gostovao u jednoj emisiji na Fejsbuku postavila fotografiju sa zanimljivim komentarom.

- Dobili smo tele - napisala je ona pored fotografije krave i teleta na Parovićevom profilu.

foto: Printscreen / facebook
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.