VUČIĆ: Prosečna plata u Srbiji do kraja godine 440 evra!
Foto: Fonet

premijer najavio

VUČIĆ: Prosečna plata u Srbiji do kraja godine 440 evra!

Premijer je sinoć gostovao na TV prva i govorio o bitnim pitanjima u državi
Objavljeno: 09:15h

Premijer Vučić je ocenio da je "rešenje u narednom periodu u kontrolisanom povećanju plata don ne uredimo ne spustimo javni dug".

Vučić je rekao i da je mnogo toga važnog u ekonomskim reformama Srbije urađeno, ali da još mnogo toga predstoji, poput reformi javnih preduzeća i poreske administracije.

Podsetio je da je u prethodne tri godine postignuta puna makroekonomska stabilnost, smanjen deficit države, smanjena nezaposlenost...

Kada je reč o poslovnom ambijentu, po ocenama Svetske banke Srbija je najbrže napredovala u prethodne tri godine na svetskoj Duing biznis listi, za 44 mesta, sa 91. na 47, rekao je premijer.

- Kada budemo uredili katastar, siguran sam da ćemo biti među prvih 20 zemalja po poslovnom ambijentu - rekao je Vučić i poručio da je to temelj uređene ekonomije.

foto: Fonet

Vučić je naglasio da nije uspešno izvedena reforma javnih preduzeća.

- To ćemo da nastavimo. Nešto smo učinili. Veliki pomaci izvršeni su u Železnici, mnogo toga mora da bude uradjeno u EPS, u Srbijagasu se napreduje. Naš najvechi problem je EPS - rekao je Vučić.

Kao uspešan primer restrukturiranja javnih preduzecha premijer je istakao Simpo iz Vranja, koji je pre dve godine imao gubitak od 50 miliona, a danas ima 2.500 zaposlenih, i rekao da se za Železaru u Smederevu više ne izdvaja deset miliona dolara mesečno...

- Pred nama su reforme javnih preduzeća i poreske administracije. Naplata i prihodi su neuporedivo bolji nego što smo očekivali - rekao je Vučić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.