Ko se sve lakta za fotelju na Andrićevom vencu? Za neke prvi put čujete! (FOTO)
Foto: Beta, Fonet, Youtube printscreen

kreće predizborno ludilo

Ko se sve lakta za fotelju na Andrićevom vencu? Za neke prvi put čujete! (FOTO)

Evo kako bi predsednička trka ukratko mogla da izgleda
Objavljeno: 13:14h

Danijela Sremac

Danijela Sremac iz SAD najavila je svoju kandidaturu za mesto predsednika. Krajem decembra, Danijela Sremac, Srpkinja koja decenijama živi u SAD objavila je da će se kandidovati za mesto predsednika Srbije. Time je za sada jedina žena koja se pominje kao kandidat u iščekivanoj predsedničkoj trci.

foto: Youtube printscreen

Danijela je rođena u Beogradu, ali odrasta u Americi, gde stiče brojna zvanja i zanimanja: predsednica Srpskog Instituta u Vašingtonu, ekspert za Balkan i američku spoljnu politiku i magistar poznatog Amerikan Univerzitet za diplomatiju u Vašingtoinu, producent, muzičar, umetnik...

Šta je još o svojoj kandidaturu rekla za Espreso.co.rs podsetite se OVDE.

Vladimir Rajčić

Amerikanac poreklom iz Srbije, srpski glumac i producent iz Čikaga, najpoznatiji po projektu "Srpski ožiljci". "Slavu" je doživeo kada je srpskom časopisu "Nedeljnik" navodno obezbedio intervju sa Donaldom Trampom, koji se na kraju ispostavio kao lažan. Kandidaturu najavio prošle godine.

foto: Youtube printscreen

Bratislav Jugović

Nekadašnji potpredsednik Pokreta socijalista Bratislav Jugović je i zvanično krenuo u predsedničku kampanju, i to iz prostorija Samostalnog sindikata u Čačku.Simbolično, jer je, kako kaže, tu pre deset godina započeo svoj politički put.

foto: Privatna arhiva

Jugović će biti kandidatat građana, a na povlačenje njegove kandidature ne može uticati ni eventualna kandidatura Aleksandra Vučića, već samo odluka sindikata da podrži nekog drugog kandidata, kazao je on.

Milan Stamatović

Predsednik opštine Čajetina najavio je da će biti kandidat naroda, bez obzira da li će ga njegova stranka, SNP, podržati ili ne.

foto: Fonet

Andrej Fajgelj

Andrej Fajgel, profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, svojim stavovima na društvenim mrežama često "zapali" javnost. Poznat je po slučaju kada je i hapšen zbog pretnji premijeru Vučiću, a njegov program je prilično neobičan. Pogledajte:

Jelena Milić

Iako je prošle godine načinjala ovu temu, Jelena Milić je za Espreso kazala da nije sigurna da bi na izborima imala više od dva, tri glasa.

foto: Filip Plavčić

Direktorku Centra za evroatlantske studije dakle nećemo verovatno gledati u ovoj "trci".

Bonus video:

Zašto smo se smejali srpskim političarima

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.