DANAS VAŽNA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS: Ko bi mogao biti novi mandatar, BRNABIĆ, VUČEVIĆ ili neko TREĆI?
Ilustracija, Foto: Damir Dervišagić, © ATA Images, Ministarstvo finansija, Printscreen

OTVARAJU SE KARTE

DANAS VAŽNA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS: Ko bi mogao biti novi mandatar, BRNABIĆ, VUČEVIĆ ili neko TREĆI?

Tek kada bude poznato ime mandatara, može se očekivati da javnost sazna i ko će sesti u ministarske fotelje

Objavljeno: 07:49h

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke biće održana danas od 17 sati, a na njoj bi trebalo da budu razmatrani pitanje mandatara i sastav buduće vlade, kao i vrlo složena situacija na KiM.

Očekuje se da budući predsednik Vlade bude predložen iz redova SNS, kao stranke koja je dobila najveće poverenje građana na aprilskim izborima, i prema rečima predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića, to bi mogla da bude aktuelna premijerka Ana Brnabić ili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Vučić je, međutim, ostao otvoren i za predloge koalicionih partnera.

- Verujem da ćemo uspešno obaviti posao oko formiranja Vlade u korist građana Srbije i u njihovom najboljem interesu - poručio je nedavno Vučić.

1 / 6 Foto: Damir Dervišagić

Tek kada bude poznato ime mandatara, može se očekivati da javnost sazna i ko će sesti u ministarske fotelje. Ko god to bio, očekuje ga nimalo lak posao, s obzirom na situaciju na KiM i svetsku ekonomsku krizu. Prema dosadašnjim najavama, očekuje se da buduća vlada bude manjinski inkluzivna, odnosno da će SNS insistirati da manjinske stranke uzmu učešće u izvršnoj vlasti, i to na višem nivou nego što je to bilo ranije.

Aktuelna predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić potvrdila je da ne postoje nikakvi sukobi u SNS-u oko mesta budućeg premijera i naglasila kako će učiniti sve što može da pomogne Milošu Vučeviću, ukoliko bude izabran za predsednika Vlade.

- Bila mi je najveća čast da služim svojoj zemlji pet godina. Nisam mogla da zamislim veću čast od toga, kao i što sam rame uz rame radila sa Aleksandrom Vučićem i što sam član SNS-a. Srbiji treba jaka Vlada i sigurna sam da će biti takva - rekla je Brnabićeva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.