RADULOVIĆ: Građani RS imaju pravo da slave, podele se prave da bi se održale korumpirane vlasti!
Foto: Nebojša Mandić, Profimedia

stavovi

RADULOVIĆ: Građani RS imaju pravo da slave, podele se prave da bi se održale korumpirane vlasti!

Dok je za jedne ovaj dan neustavan, za druge je osnova za opstanak Srba u BIH
Objavljeno:

Lider pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović, za Espreso kaže da je javnosti veštački nametnuta tema kojom se produbljuju podele da bi se održale korumpirane vlasti na svim stranama, a istovremeno prikrila ratom kompromitovana i neuspešna politika međunarodnih organizacija.

foto: Fonet

- Građani Republike Srpske imaju puno pravo da slave dan kada je stvorena RS, kao i svi drugi građani i niko nema prava da im to oduzima, a još manje da proslavu koristi za produbljavanje etničkih podela i tenzija. Građani Srbije i BiH, i Federacije BiH i Republike Srpske, žrtve su neodgovornih i nesposobnih političara koji svoju vlast grade na manipulacijama veštačkih etničkih podela i povećavanju neprijateljstava, jer samo tako mogu da se održavaju na vlasti - rekao je Radulović za naš portal.

foto: Beta

Prema njegovim rečima, pitanje kad će se održavati Dan RS veštački je, uz neshvatljivu pomoć međunarodne zajednice, nametnuto kao bitno ustavno pitanje, a svako dalje zaoštravanje oko njega nije u interesu građana, nego u interesu nesposobnih lokalnih i međunarodnih birokrata koje ga koriste za uslovljavanje i Srbije i RS.

- Da Ustavni sud neke zemlje može jedan dan u godini, koji god da je, da proglasi protivustavnim je zaista za rubliku verovali ili ne. Zahvaljujući veštački nametnutim temama održavaju se korumpirane političke elite a građani ucenjuju primorani da podržavaju nesposobne političare. Bez ovih veštačkih tema koje podgrevaju neprijateljstva niko ko je danas na vlasti u Republici Srpskoj kao ni u Federaciji BiH ne bi dobio glas građana - rekao je Radulović.

foto: Filip Plavčić

Predsednik Nove stranke Zoran Živković, za Espreso kaže da se bespotrebno stvara tenzija između Sarajeva i Banja Luke, i slaže se da Republika Srpska treba da ima svoj dan.

- Potpuno je normalno i da Republika Srpska ima neki svoj dan koji obeležava, kao i bilo ko drugi. Ali mi se čini da je sve ovo, sa obe strane, i Banjaluke i Sarajeva podignuto na neki nivo problema, koji ne bi trebalo da bude. Ne treba obeležavanje Dana Republike Srpske da bude problem ni za Sarajevo, ni za Banjaluku, niti za bilo koga drugo - rekao je predsednik Nove stranke Zoran Živković.

(M. R.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.