Euleks otpušta Srbe na Kosovu jer ne znaju albanski?!
Foto: AP

Džabe im engleski i srpski

Euleks otpušta Srbe na Kosovu jer ne znaju albanski?!

Skoro je sigurno da nijedan kosovski Srbin od novembra više neće raditi u sedištu operacije Euleksa u Prištini zbog nepoznavanja albanskog jezika
Objavljeno:

Podnosioci predstavke pokrenuli su postupak pred kosovskim Ustavnim sudom, tražeći privremene mere i naređenja da Euleks učestvuje u postupcima pred nezavisnim i nepristrasnim sudom ili da mu se oduzme imunitet i da se suoči sa podnosiocima predstavke pred kosovskim sudovima.

Poruke građana novoj Vladi: Manje kradite, više radite! (VIDEO)

U pitanje prava sudija u Ustavnom sudu, podnosioci predstavke su doveli u koje zapošljava Euleks, kao i viših pravnih savetnika, koje takođe zapošljava ta misija, da savetuju ostale sudije Ustavnog suda po pitanju učestvovanja u proceni ovog slučaja zbog jasnog sukoba interesa, koji nastaje zbog toga što je tuženi, Euleks, pravno lice koje zapošljava i isplaćuje im platu. Odbijanje misije Euleksa da se suoči sa nezavisnim i nepristrasnim sudom "kukavičko i, neki bi rekli, odražava njeno znanje o nezakonitosti onoga što je uradila". Ta misija, koja predstavlja "EU, gazi na ovaj način ljudska prava".

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.