VELIKA POBEDA ZDRAVOG RAZUMA: Priština je donela odluku koja će KONAČNO OLAKŠATI ŽIVOT SRBA NA KOSOVU!
Aljbin Kurti, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

USKORO SE UKIDAJU TAKSE

VELIKA POBEDA ZDRAVOG RAZUMA: Priština je donela odluku koja će KONAČNO OLAKŠATI ŽIVOT SRBA NA KOSOVU!

"Ovo mora da se desi konačnim sporazumom koji treba da bude potpisan i odobren od parlamenata obeju strana"

Objavljeno: 23.02.2020. 18:10h

Šefica kancelarije EU u Prištini Natalija Apostolova, izjavila je da očekuje skoro ukidanje taksi i da joj je to na nedavnom sastanku potvrdio i Aljbin Kurti.

Apostolova je za RTK na srpskom jeziku rekla da recipročne mere koje Priština želi da uvede Srbiji ne bi trebalo da pogoršaju odnose izmedju Prištine i Beograda, već bi morale da imaju suprotan efekat - da otklone prepreke koje postoje izmedju dve strane.

Apostolova je u emisiji “Razgovor” na RTK2, koja će u celini biti emitovana u četvrtak, 27. februara, istakla da je od Kurtija dobila uveravanja da će takse biti ukinute, dodajući da ne zna detalje koje se odnose na uvođenje reciprociteta prema Srbiji.

"Reciprocitet kakav god bio ne bi trebalo da pogorša odnose između Kosova i Srbije. Trebalo bi da ima pozitivan efekat, da ukloni ekonomske prepreke Kosova i Srbije. Reciprocitet ne bi trebalo da bude metod međusobnog kažnjavanja", rekla je ona.

Govoreći o mogućnosti da EU imenuje specijalnog predstavnika za dijalog Beograda i Prištine, Apostolova kaže da je logično da se jedna osoba bavi tim kompleksnim procesom i bude u potpunosti predana poslu.

"Mislim da će on pokrenuti ovaj proces, sistematizovati ga i ubrzati i nadamo se da će krajnji sporazum biti postignut, što je pozitivna stvar u ovom slučaju", navela je šefica kancelarije Evropske unije u Prištini.

Ona dodaje i da EU i SAD imaju isti cilj, a to je normalizacija odnosa između Beograda i Prištine.

"Ovo mora da se desi konačnim sporazumom koji treba da bude potpisan i odobren od parlamenata obeju strana. To je naš cilj, a kako ćemo ga postići, pa verovatno paralelnim putevima kojima pružamo podšku tome i to je veoma važno", rekla je Apostolova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media