ALBANIJA SE PONAŠALA U SKLADU SA PRAVILIMA: Oglasio se Dačić o predstavljanju Kosova sa zvezdicom!
Ivica Dačić, Foto: Prentscren

ministar dačić reagovao je nA ovaj događaj

ALBANIJA SE PONAŠALA U SKLADU SA PRAVILIMA: Oglasio se Dačić o predstavljanju Kosova sa zvezdicom!

Srbija insistira na tome da uz Kosovo stoji zvezdica i fusnota- podsetio je Dačić.

Objavljeno:

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je označavanje Kosova sa zvezdicom i fusnotom na regionalnim skupovima dogovoreno između Beograda i Prištine pre nego što se počelo sa dijalogom na visokom nivou, a navođenje Kosova bez zvezdice bilo bi kršenje tog dogovora.

Dačić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše to što je na jedom skupu u Albaniji samoproglašena država Kosovo označena sa zvezdicom i fusnotu, a to je naišlo na osporavanje u prištinskim medijima, uz navođenje da je učinjeno onako kako Srbija želi.

"Albanija se ponašala u skladu sa pravilima, kako se ponaša Evropska unija i kako se organizuju skupovi u okviru regionalnog predstavljanja. To je u skladu sa dogovorom Beograda i Prištine postignutom pre nego što je započet dijalog na visokom nivou", rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za medije sa državnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Španije Huan Gonzalesom Barbom.

Šef srpske diplomatije je ukazao i da Španija pažljivo gleda na svakom skupu kako je Kosovo označeno u dokumentima ili na forumima, dodajući da, ako uvidi da nije označeno po pravilima, uvek izražava protest.

"Srbija insistira na tome da uz Kosovo stoji zvezdica i fusnota, a Priština se pravi kao da dogovora nema. Tadašnja predsednica samoproglašenog Kosova Jahjaga je govorila da će se ta zvezdica istopiti kao pahulja, oni misle da je to moguće", podsetio je Dačić.

Kaže da je i na sastanku sa španskim državnim sekretarom konstatovao da se Priština ponaša kao "razmaženo dete", da se ne pridržavaju dogovora i da njihovi političari primenjuju samo ono što njima odgovara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.